- Grøntsager
Ingredienser
- 700 g blomkål, skåret i buketter
- 250 g majroer, skrællet og skåret i mundrette stykker
- 450 g pastinakker, skrællet og skåret i tynde skiver (2-3)
- Olivenolie
- Salt
- 10 g timianstilke
- 1,5 l grøntsagsbouillon
- 250 ml fløde
- 1 hvidløgshoved, skåret i to
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C/ varmluft 160 °C/ gasmærke 4.
-
2Læg blomkål og majroer i et 35 cm rektangulært ovnfast fad i rustfrit stål fra Le Creuset, og dryp godt med olivenolie, krydr med salt, og fordel timianstilkene, og gem en stilk til pynt. Dæk med stanniol, og steg i ovnen i 1 time. Fjern stanniolen, og steg i yderligere 30 minutter. Sørg for, at grøntsagerne er gennemstegte uden at blive for brune.
-
3Skær pastinakkerne i tynde skiver med en grøntsagsskræller eller et mandolinjern. Varm den vegetabilske olie op i en dyb gryde, brug et digitalt madlavningstermometer og vent, til temperaturen viser 160 °C. Steg derefter pastinakken i portioner, indtil den er gyldenbrun. Tag dem op af olien med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr med salt, og gentag med de resterende pastinakker. Hvis du ikke har et termometer, kan du dyppe skaftet af en træske eller spisepind i olien. Hvis den bobler konstant, er olien varm nok.
-
4Kom grøntsagerne over i en stor gryde, og tilsæt grøntsagsbouillon. Sæt den over middel varme, og lad den simre. Tilsæt fløden, og gem en lille smule til pynt. Tag suppen af varmen, og blend den i portioner, mens den stadig er varm. Blend, indtil den er helt glat, og sigt den gennem en fin sigte for at få den ultimative fløjlsbløde suppekonsistens. Pynt med fløde, sprøde pastinakchips, olivenolie og timian.