Suppe med ristet blomkål, pastinak og majroe

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Suppe med ristet blomkål, pastinak og majroe
En fløjlsblød suppe med en rig smag, som helt sikkert vil varme festbordet op. Server dampende varm og drys med friske krydderurter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 700 g blomkål, skåret i buketter
  • 250 g majroer, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 450 g pastinakker, skrællet og skåret i tynde skiver (2-3)
  • Olivenolie
  • Salt
  • 10 g timianstilke
  • 1,5 l grøntsagsbouillon
  • 250 ml fløde
  • 1 hvidløgshoved, skåret i to
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C/ varmluft 160 °C/ gasmærke 4.
  • 2
    Læg blomkål og majroer i et 35 cm rektangulært ovnfast fad i rustfrit stål fra Le Creuset, og dryp godt med olivenolie, krydr med salt, og fordel timianstilkene, og gem en stilk til pynt. Dæk med stanniol, og steg i ovnen i 1 time. Fjern stanniolen, og steg i yderligere 30 minutter. Sørg for, at grøntsagerne er gennemstegte uden at blive for brune.
  • 3
    Skær pastinakkerne i tynde skiver med en grøntsagsskræller eller et mandolinjern. Varm den vegetabilske olie op i en dyb gryde, brug et digitalt madlavningstermometer og vent, til temperaturen viser 160 °C. Steg derefter pastinakken i portioner, indtil den er gyldenbrun. Tag dem op af olien med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr med salt, og gentag med de resterende pastinakker. Hvis du ikke har et termometer, kan du dyppe skaftet af en træske eller spisepind i olien. Hvis den bobler konstant, er olien varm nok.
  • 4
    Kom grøntsagerne over i en stor gryde, og tilsæt grøntsagsbouillon. Sæt den over middel varme, og lad den simre. Tilsæt fløden, og gem en lille smule til pynt. Tag suppen af varmen, og blend den i portioner, mens den stadig er varm. Blend, indtil den er helt glat, og sigt den gennem en fin sigte for at få den ultimative fløjlsbløde suppekonsistens. Pynt med fløde, sprøde pastinakchips, olivenolie og timian.
 
Suppen er god at fryse, tø den op natten over i køleskabet.
 
 
Le Creuset