- Grøntsager
Ingredienser
- 2 kartofler
- 2 forårsløg
- 700 g blomkål, vasket og skåret i buketter (svarende til et mellemstort blomkålshoved)
- Olivenolie
- 8 dl grøntsagsbouillon (cirka, kål og kartofler skal være dækkede)
- 200 g fløde eller kokosmælk
- Muskatnød
- 1 spsk citronsaft (eller lidt mere)
- Salt og friskkværnet peber
- 1 pakke rødbede- eller radisespirer
- 4 radiser
- Valgfri spiselig blomsterblanding, frisk eller tørret til dekoration
-
Fremgangsmåde
-
1Skræl og skær kartoflerne i grove tern. Skær forårsløgene i mindre stykker. I en Le Creuset 3-ply stegepande af rustfrit stål steges med de klargjorte blomkål i et skvæt olivenolie i cirka 5-7 minutter, indtil de er stegt. Hæld grøntsagsbouillon i, indtil grøntsagerne er dækkede, og lad det simre ved medium varme i omkring 20 minutter.
-
2Når alle grøntsager er bløde, purer dem med en stavblender og tilsæt gradvist fløde eller kokosmælk. Krydr med et nip friskrevet muskatnød, citronsaft, salt og peber.
-
3Vask radiserne og skær dem i tynde skiver.
-
4Skær spirerne fra bakkens bund.
-
5Anret suppen med radiser, spirer og blomster og server varm.