
Lækker, cremet blomkålssuppe - nem og varmende. Top med skiver af radise og spiselige blomster for prikken over i’et. Lækker, cremet blomkålssuppe, nem og varmende. Top med skiver af radise og spiselige blomster for prikken over i’et.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2 kartofler
- 2 forårsløg
- 700 g blomkål, vasket og skåret i buketter (svarende til et mellemstort blomkålshoved)
- Olivenolie
- 8 dl grøntsagsbouillon (cirka, kål og kartofler skal være dækkede)
- 200 g fløde eller kokosmælk
- Muskatnød
- 1 spsk citronsaft (eller lidt mere)
- Salt og friskkværnet peber
- 1 pakke rødbede- eller radisespirer
- 4 radiser
- Valgfri spiselig blomsterblanding, frisk eller tørret til dekoration
-
Fremgangsmåde
-
1Skræl og skær kartoflerne i grove tern. Skær forårsløgene i mindre stykker. I en Le Creuset 3-ply stegepande af rustfrit stål steges med de klargjorte blomkål i et skvæt olivenolie i cirka 5-7 minutter, indtil de er stegt. Hæld grøntsagsbouillon i, indtil grøntsagerne er dækkede, og lad det simre ved medium varme i omkring 20 minutter.
-
2Når alle grøntsager er bløde, purer dem med en stavblender og tilsæt gradvist fløde eller kokosmælk. Krydr med et nip friskrevet muskatnød, citronsaft, salt og peber.
-
3Vask radiserne og skær dem i tynde skiver.
-
4Skær spirerne fra bakkens bund.
-
5Anret suppen med radiser, spirer og blomster og server varm.