- Svinekød
Ingredienser
- 20 g smør
- 800 g svinekæber
- 2 løg
- Friskkværnet peber
- Salt
- 1 spsk. mel
- 2 dl mørkt øl
- 1 dl bouillon
- 1 kvist timian
- 1 laurbærblad
- 250 g champignon
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 175° C.
-
2Smelt smørret i en gryde og brun svinekæberne.
-
3Tilsæt grofthakkede løg, krydr med salt og peber og vend kødet i melet. Lad alt kødet blive brunt og tilsæt derefter øl og bouillon.
-
4Hæld retten i stentøjsfadet og tilsæt timian samt laurbærblad og dæk til med alufolie.
-
5Placér retten i ovnen i 90 min. ved 175° C. Se løbende til retten og forlæng/tilpas eventuelt stegetiden.
-
6Sautér championerne i smør og krydr med salt og peber. Tilsæt de sauterede champignons til svinekødet og lad dem simre med de sidste 5 minutter.
-
7Den originale opskrift serveres med hjemmelavede pomfritter. Svinekæber passer også perfekt til nye kartofler eller kartoffelmos.