- Kød
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød
- 250 g ricotta
- 2 tsk. fennikelfrø
- ½ løg i små tern
- 60 g friske brødkrummer
- 1 pisket æg
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 x 400 g dåser italienske cherrytomater i juice
- 2 tsk. fines herbes eller tørret oregano
- 1 tsk. rørsukker
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave kødbollerne skal du komme svinekød, ricotta, fennikelfrø, løg, brødkrummer og æg i en skål og blande dem, indtil massen er glat. Smag til med salt og peber.
-
2Form blandingen til 20 ovale boller, og læg dem på en bakke for nedkøling. Opvarm en smule olie ved medium varme i en 30cm 3-Ply rustfrit stål gryde. Brun kødbollerne af på alle 4 sider - det tager omkring 8 minutter. Tag dem ud af gryden.
-
3Lav tomatsaucen i den samme gryde, og genbrug kødsaften. Kom olie i gryden over medium varme. Tilsæt løgene, luk gryden, og lad dem simre indtil de er bløde (ca. 10 min.) Løgene bør ikke få kulør.
-
4Tilføj hvidløg, og lad det simre et par minutter. Tilsæt nu tomater, urter og sukker. Tilbered uden låg i 20 minutter, indtil saucen begynder at blive lidt tykkere
-
5Smag til med salt og peber. Saucen kan opbevares i en ren glasbeholder i køleskabet i en uge eller fryses i portioner til brug efter behov.