Svinekødsboller med ricotta og fennikel

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Svinekødsboller med ricotta og fennikel
En lækker og tidsbesparende opskrift på saftige svinekødskødboller med cremet ricotta, der kan nydes med ris, pasta, i en wrap eller pitabrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

KØDBOLLER:
  • 500 g hakket svinekød
  • 250 g ricotta
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • ½ løg i små tern
  • 60 g friske brødkrummer
  • 1 pisket æg
TOMATSAUCE:
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 x 400 g dåser italienske cherrytomater i juice
  • 2 tsk. fines herbes eller tørret oregano
  • 1 tsk. rørsukker
  • Fremgangsmåde

  • 1
    For at lave kødbollerne skal du komme svinekød, ricotta, fennikelfrø, løg, brødkrummer og æg i en skål og blande dem, indtil massen er glat. Smag til med salt og peber.
  • 2
    Form blandingen til 20 ovale boller, og læg dem på en bakke for nedkøling. Opvarm en smule olie ved medium varme i en 30cm 3-Ply rustfrit stål gryde. Brun kødbollerne af på alle 4 sider - det tager omkring 8 minutter. Tag dem ud af gryden.
  • 3
    Lav tomatsaucen i den samme gryde, og genbrug kødsaften. Kom olie i gryden over medium varme. Tilsæt løgene, luk gryden, og lad dem simre indtil de er bløde (ca. 10 min.) Løgene bør ikke få kulør.
  • 4
    Tilføj hvidløg, og lad det simre et par minutter. Tilsæt nu tomater, urter og sukker. Tilbered uden låg i 20 minutter, indtil saucen begynder at blive lidt tykkere
  • 5
    Smag til med salt og peber. Saucen kan opbevares i en ren glasbeholder i køleskabet i en uge eller fryses i portioner til brug efter behov.
 
Vores pander opvarmes hurtigt, og er derfor ideelle for tidsbesparende opskrifter som denne. Du kan også lave dobbelt af tomatsovsen og gemme halvdelen til senere.
 
 
Le Creuset