Svinemørbrad i baconsvøb med succotash

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Svinemørbrad i baconsvøb med succotash
Dette er en oplagt ret til en travl hverdag, da den er hurtig og nem at lave, og så er den samtidig fyldt med velsmag og gode egenskaber. Svinemørbraderne bliver penslet med en krydret og sødlig marinade og derefter pakket ind i bacon, som sikrer et lækkert og saftigt stykke kød. Succotash er en blanding af bønner, majs og masser af grøntsager, som har en høj koncentration af essentielle aminosyrer, der er vigtige for opbygningen af kroppens proteiner. Nemt, sundt og smagfuldt.
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 12 til 14 tynde skiver bacon
  • 75 g Dijonsennep
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 tsk. tørret timian eller 2 spsk. frisk timian
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 svinemørbrad, afpudset (pr. person 150-180 g)
  • 1 rødløg, i skiver
  • 1 tsk. Herbes de Provence (eller lignende)
  • 250 g butter beans (hvide bønner), kogt
  • 1 gul squash, skåret i halvcirkler
  • 125 g friske eller frosne majs
  • 125 g okra, skåret på skrå
  • 200 ml hønsebouillon
  • 10 cherrytomater, halverede
  • 1 rød peber, skåret i skiver
  • 1 spsk. usaltet smør (valgfrit)
  • 2 spsk. frisk basilikum, finthakket
  • Salt og peber, efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200° C.
  • 2
    Steg bacon i en buffetgryde på lav varme. Når baconen har taget farve, lægges det på en tallerken. Hæld ikke baconfedtet af panden.
  • 3
    Rør sennep, brun farin, timian og 1/3 af hvidløgene sammen i en lille skål. Gnub sennepsblandingen ind i de to mørbrad over det hele. Bøj den tynde ende af mørbraden ind under, så kødets tykkelse er ensartet over det hele. Pak hver mørbrad ind i baconskiverne. Du kan bruge tandstikker til at fæstne eventuelle løse stykker bacon.
  • 4
    Læg de to mørbrad i baconfedtet i buffetgryden og stil den ind i den forvarmede ovn. Steg indtil dit stegetermometer viser 58 -60°C i den tykkeste ende af kødet. Det tager omkring 15-20 minutter. Fjern buffetgryden fra ovnen og læg de to mørbrad på et skærebræt dækket med folie. Lad buffetgryden køle lidt af i omkring 5 minutter, men hæld ikke stegesaften ud.
  • 5
    Kom rødløgene i buffetgryden med den afdryppede saft i og steg, indtil løgene begynder at brune i kanterne, omkring 5 minutter. Tilsæt det resterende hvidløg og Herbes de Provence og steg i omkring 30 sekunder. Tilsæt derefter bønner, squash, majs, okra og hønsebouillon og lad det koge op. Læg låget på og lad retten simre i omkring 5 minutter.
  • 6
    Tilsæt tomater og rød peber og kog videre i 3 minutter mere uden låg. Sluk for varmen og rør smør og basilikum i. Smag til med salt og peber.