- Kød
Ingredienser
- 1 x 600 g T-bone steak, stuetemperatur
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- Olivenolie, til stænke over
- 100 g smør
- 8-10 fed sort hvidløg
- Et par stængler rosmarin, hakket
- 120 fine grønne bønner, blancheret
- 10 g ristede pinjekerner
- Sennep
-
Fremgangsmåde
-
1Dup bøffen tør med et stykke køkkenrulle. Krydr godt med havsalt og sort peber på begge sider, og stænk med olivenolie.
-
2Placer en Le Creuset 28 cm Signature stegepande over høj varme. Hold bøffen med et par tænger, og placer fedtsiden direkte på den varme pande, så den bliver sprød og gylden. Tilbered din bøf efter din smag på hver side.
-
3Tilføj smørret og skiveskåret sort hvidløg til panden. Overhæld kontinuerligt bøffen med det skummende, varme smør for at få den ultimative smag og for at danne en skorpe. Tag bøffen af panden og lad den hvile.
-
4Hæld de blancherede bønner i det varme, smagfulde smør. Ryk dem fra panden til et serveringsfad, krydr og top med de ristede pinjekerner.
-
5Skær bøffen og top den med det resterende smør og sort hvidløg.
-
6Tip: Sort hvidløg er fermenteret og lagret. Det har en meget karakteristisk sødlig smag, der tilføjer endnu et lag af umami til din færdige ret.