- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 750 g tigerrejer, pillet, renset og delt i mundrette stykker
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk. revet limeskal
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. stødt spidskommen
- ¼ tsk. salt
- Sort peber, friskkværnet
- ¼ tsk. røget paprika
- 1 spsk. frisk oregano, finthakket
- Evt. cayennepeber efter smag
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. limesaft
- 2 spsk. friske koriander, finthakket
- 1 avocado
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. limesaft
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- 150g creme fraiche
- 8 små tortillas i taco-størrelse
- Kål eller andre sprøde grøntsager
- Chilisauce
-
Fremgangsmåde
-
1Læg alle rejeingredienserne (bortset fra »Tilsæt senere«) i en skål og rør rundt. Lad det hvile ved stuetemperatur i 15 til 30 minutter. Forbered i mellemtiden avocadocremen.
-
2Avocadocreme: Skær avocadoen i to halvdele og fjern stenen. Tag kødet ud med en ske og læg det i en skål. Tilsæt hvidløg, limesaft, salt, spidskommen og creme fraiche og blend til en creme med en minihakker eller en stavblender. Smag til.
-
3Opvarm en stor pande over medium varme, tilsæt smør og olivenolie og steg rejerne i få minutter på hver side. De skal stadig være bløde, men godt gennemstegt. Stænk med limesaft, drys med koriander og vend det hele rundt. Sæt til side.
-
4Opvarm igen panden over medium varme. Pensl tortillas med lidt olie, og opvarm dem på panden. Når de har fået et halv minut på hver side, lægges de over en kagerulle for at få den klassiske tacoform.
-
5Fyld tacos med stegte rejer, avocadocreme, grøntsager efter eget valg og evt. mangosalsa.