- Frugt
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 75 g smør
- 50 g mandelmel
- 1 æg
- 1-2 spsk. koldt vand
- 50 g smør og lidt til formen
- 50 g sukker
- 50 g mandelmel
- 1 æg
- 500 g blandede friske bær, fx jordbær, brombær, hindbær, blåbær, ribs og solbær
-
Fremgangsmåde
-
1Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor eller med en elpisker med dejkroge.
-
2Tilsæt æg og koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time.
-
3Tænd ovnen på 200° C.
-
4Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform i stentøj (28 cm), så dejen når op til kanten. Beklæd kanterne af tærtebunden med stanniol for at forhindre, at de glider ned under forbagningen.
-
5Bag bunden i 10-15 minutter, til den er gylden. Sæt formen på en bagerist, og lad bunden køle lidt af.
-
6Skru ovnen ned på 180° C.
-
7Lav tærtefyldet:
-
8Rør smør, sukker og mandelmel sammen med ægget til en creme, og smør cremen på tærtebunden. Fordel bærrene over cremen.
-
9Bag tærten i 10 minutter, og lad den køle af i formen på en bagerist.
-
10Tip:
-
11Tærten kan eventuelt serveres med kold flødeskum eller en god vaniljeis.