Tærte med tomater og fetaost

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Tærte med tomater og fetaost
Denne lækre tærte med 6 ingredienser er perfekt til en let frokost eller aftensmad, og så er den klar på under 30 minutter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g butterdej i en tynd firkant på ca. 28 x 28 cm
  • 250 g Heirloom-babytomater, halveret
  • 100 g fetaost, pisket
  • Skallen fra 1 citron
  • En håndfuld hakket purløg
  • Mælk til pensling
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen: 210 °C / varmluft: 190°C / gas 7
  • 2
    Læg butterdejen i bunden af din 26cm non-stick bradepande. Dejfirkanten skal være lidt for stor for at sikre, at kanterne kan foldes ind.
  • 3
    Bland citronskallen med den piskede fetaost. Dæk dejbunden til med fetablandingen, og spred tomaterne ud over fetaen. Pensl derefter tærtedejens kanter med mælk. Fold dejkanterne ind, og pensl igen med mælk.
  • 4
    Sæt tærten i den varme ovn, og bag i 20-30 minutter, indtil dejen er gyldenbrun. Tag tærten ud, og lad den hvile i et par minutter, før du løfter den ud af bradepanden. Pynt med purløg.
  • 5
    Fjern tærten fra bradepanden, når den er afkølet, og placér på et serveringsbræt. Top med nogle dråber olivenolie, havsalt og sort peber.