- Frugt
- Ost
Ingredienser
- 250 g butterdej i en tynd firkant på ca. 28 x 28 cm
- 250 g Heirloom-babytomater, halveret
- 100 g fetaost, pisket
- Skallen fra 1 citron
- En håndfuld hakket purløg
- Mælk til pensling
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen: 210 °C / varmluft: 190°C / gas 7
-
2Læg butterdejen i bunden af din 26cm non-stick bradepande. Dejfirkanten skal være lidt for stor for at sikre, at kanterne kan foldes ind.
-
3Bland citronskallen med den piskede fetaost. Dæk dejbunden til med fetablandingen, og spred tomaterne ud over fetaen. Pensl derefter tærtedejens kanter med mælk. Fold dejkanterne ind, og pensl igen med mælk.
-
4Sæt tærten i den varme ovn, og bag i 20-30 minutter, indtil dejen er gyldenbrun. Tag tærten ud, og lad den hvile i et par minutter, før du løfter den ud af bradepanden. Pynt med purløg.
-
5Fjern tærten fra bradepanden, når den er afkølet, og placér på et serveringsbræt. Top med nogle dråber olivenolie, havsalt og sort peber.