- Mælkeprodukter
Ingredienser
- 1 liter fløde
- 1 vaniljestang eller 10 ml vaniljeessens
- 16 æggeblommer
- 150 g sukker
- 1nip salt
- 150 g sukker
- 50 ml vand
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 140 °C/varmluft 120 °C/gasmærke 3.
-
2Smør et Le Creuset 28 cm tærtefad med bølgekant let med fedtstof.
-
3Kog fløden op med vaniljestangen eller vaniljeessens.
-
4Rør æggeblommer og sukker sammen. Der må ikke piskes for meget, fordi det må ikke være skummende.
-
5Fjern vaniljestangen, og rør forsigtigt og langsomt den varme fløde i æggeblommerne.
-
6Kom blandingen i en gryde over svag varme, og rør rundt, indtil cremen er varm at røre ved.Den må ikke overophedes, da den ellers vil koagulere.
-
7Hæld blandingen i et tærtefad med bølgekant. Stil det i et vandbad med varmt vand, dækdet til med folie eller en bageplade, og bag cremen i ca. 1 time og 30 minutter, eller til den lige er stivnet.
-
8Sæt på køl, indtil den er helt stivnet.
-
9Sæt en Le Creuset gryde på lav varme og lad sukkeret karamellisere langsomt. Sørg for at holdeøje med den, da den hurtigt kan brænde på. Når sukkeret har fået en mørk karamelfarve, hældes det hurtigt og forsigtigtud på en silikonebagemåtte eller silikonepapir. Fordel karamellen med en spatel, så den får enfin rund form, der passer til toppen af cremetærten. Lad karamellen køle af og blive sprød vedstuetemperatur.