Tærte med vaniljecreme og karamel

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Tærte med vaniljecreme og karamel
En ny version af den traditionelle crème brûlée. Denne cremede cremetærte med sprød karamel på toppen er den perfekte ting til at forkæle dine elskede.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 liter fløde
  • 1 vaniljestang eller 10 ml vaniljeessens
  • 16 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1nip salt
TIL KARAMELLEN
  • 150 g sukker
  • 50 ml vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 140 °C/varmluft 120 °C/gasmærke 3.
  • 2
    Smør et Le Creuset 28 cm tærtefad med bølgekant let med fedtstof.
  • 3
    Kog fløden op med vaniljestangen eller vaniljeessens.
  • 4
    Rør æggeblommer og sukker sammen. Der må ikke piskes for meget, fordi det må ikke være skummende.
  • 5
    Fjern vaniljestangen, og rør forsigtigt og langsomt den varme fløde i æggeblommerne.
  • 6
    Kom blandingen i en gryde over svag varme, og rør rundt, indtil cremen er varm at røre ved.Den må ikke overophedes, da den ellers vil koagulere.
  • 7
    Hæld blandingen i et tærtefad med bølgekant. Stil det i et vandbad med varmt vand, dækdet til med folie eller en bageplade, og bag cremen i ca. 1 time og 30 minutter, eller til den lige er stivnet.
  • 8
    Sæt på køl, indtil den er helt stivnet.
  • 9
    Sæt en Le Creuset gryde på lav varme og lad sukkeret karamellisere langsomt. Sørg for at holdeøje med den, da den hurtigt kan brænde på. Når sukkeret har fået en mørk karamelfarve, hældes det hurtigt og forsigtigtud på en silikonebagemåtte eller silikonepapir. Fordel karamellen med en spatel, så den får enfin rund form, der passer til toppen af cremetærten. Lad karamellen køle af og blive sprød vedstuetemperatur.