- Kød
Ingredienser
- 1 spsk. rapsolie
- 500 g lammekølle i tern
- 1 rødløg, grofthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk. Ras El Hanout-krydderi (kan købes i velassorterede supermarkeder)
- 200 g butternut squash, i tern (ca. 3 cm)
- 1 lille bundt koriander
- 500 ml lammebouillon
- 2 spsk. brun farin
- Salt og peber
- 1 spsk. majsmel
- 150 g tørrede abrikoser
- Koriander, grofthakket
- Couscous (tilberedt som anført på pakken)
-
Fremgangsmåde
-
1Anbring taginen over en lav til middel varme og opvarm olien. Brun lammekødet lidt ad gangen og sæt det til side. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie og steg løgene forsigtigt i 5-6 minutter, indtil de begynder at blive bløde.
-
2Tilsæt hvidløg og steg i yderligere et minut, før der drysses spidskommen, kanel, paprika og Ras El Hanout i. Rist krydderierne i 2 minutter og rør rundt med jævne mellemrum for at sikre, at de ikke brænder på.
-
3Tilsæt butternut squash og rør godt rundt i krydderierne. Læg det brunede kød med al dets saft tilbage i taginen. Hak koriander fint og drys over retten.
-
4Hæld bouillonen i, rør alle ingredienserne sammen og bring saucen i kog. Når det koger, skal du røre det brune sukker i og en stor knivspids salt og peber. Læg taginens låg på, skru ned for varmen og lad det simre forsigtigt i 2 timer, mens du rører rundt med jævne mellemrum.
-
5Efter 2 timer skal du øse en kop sauce ud af taginen. Pisk majsmelet i, så det danner en glat pasta, og hæld blandingen tilbage i taginen. Rør godt, hvorefter saucen begynder at blive tykkere.
-
6Tilsæt tørrede abrikoser, sæt låget på igen og lad det simre i yderligere 30 minutter.
-
7Tagines serveres drysset med koriander og sammen med couscous.