Tagine med lam og abrikoser

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Tagine med lam og abrikoser
Denne traditionelle, mellemøstlige ret er opkaldt efter det fad, den tilberedes i. Tilberedning over lang tid i dette kuppelformede lerfad udvikler smagene og giver det møreste kød, da saft og aromaer indkapsles af låget. Denne tagine serveres sammen med couscous til at suge al den rige sauce til sig, som er en anelse sød på grund af abrikoser og kanel. Et fantastisk måltid som hele familien kan nyde.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 spsk. rapsolie
  • 500 g lammekølle i tern
  • 1 rødløg, grofthakket
2 fed hvidløg, grofthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk. Ras El Hanout-krydderi (kan købes i velassorterede supermarkeder)
  • 200 g butternut squash, i tern (ca. 3 cm)
  • 1 lille bundt koriander
  • 500 ml lammebouillon
  • 2 spsk. brun farin
  • Salt og peber
  • 1 spsk. majsmel
  • 150 g tørrede abrikoser
Til servering:
  • Koriander, grofthakket
  • Couscous (tilberedt som anført på pakken)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Anbring taginen over en lav til middel varme og opvarm olien. Brun lammekødet lidt ad gangen og sæt det til side. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie og steg løgene forsigtigt i 5-6 minutter, indtil de begynder at blive bløde.
  • 2
    Tilsæt hvidløg og steg i yderligere et minut, før der drysses spidskommen, kanel, paprika og Ras El Hanout i. Rist krydderierne i 2 minutter og rør rundt med jævne mellemrum for at sikre, at de ikke brænder på.
  • 3
    Tilsæt butternut squash og rør godt rundt i krydderierne. Læg det brunede kød med al dets saft tilbage i taginen. Hak koriander fint og drys over retten.
  • 4
    Hæld bouillonen i, rør alle ingredienserne sammen og bring saucen i kog. Når det koger, skal du røre det brune sukker i og en stor knivspids salt og peber. Læg taginens låg på, skru ned for varmen og lad det simre forsigtigt i 2 timer, mens du rører rundt med jævne mellemrum.
  • 5
    Efter 2 timer skal du øse en kop sauce ud af taginen. Pisk majsmelet i, så det danner en glat pasta, og hæld blandingen tilbage i taginen. Rør godt, hvorefter saucen begynder at blive tykkere.
  • 6
    Tilsæt tørrede abrikoser, sæt låget på igen og lad det simre i yderligere 30 minutter.
  • 7
    Tagines serveres drysset med koriander og sammen med couscous.
 
Kokkens notater:
Har du ikke en tagine, kan du tilberede retten i ovnen. Brug i stedet en støbejernsgryde, som du tilbereder retten i på komfuret. Ved Punkt 4 sættes gryden i stedet i ovnen på 150°C/varmluft og tilberedes derefter på samme måde.
 
 
Le Creuset