- Frugt
Ingredienser
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3-4 nektariner
- 450 g butterdej
-
Fremgangsmåde
-
1Skær nektariner i halve, og fjern stenene. Læg en halv nektarin til side, og skær resten i kvarte.
-
2Kom sukkeret i en Tarte Tatin tærteform. Alternativt kan du bruge en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
-
3Smelt sukkeret, til det begynder at karamellisere, og tilsæt smørret.
-
4Lad det simre, til det har en karamelagtig konsistens.
-
5Læg den halve nektarin midt på tærteformen med snitfladen opad. Fordel de kvarte nektariner udenom – pres dem godt sammen. De må gerne ligge lidt hen over hinanden.
-
6Lad nektarinerne simre, til de har absorberet lidt af karamellen. Tag tærteformen af varmen.
-
7Tænd ovnen på 200° C.
-
8Rul butterdejen ud til et låg, der er lidt større end tærteformen.
-
9Læg dejen hen over tærteformen, og pres kanterne godt ned om nektarinerne.
-
10Bag kagen i 25-30 minutter, til bunden er gylden og sprød.
-
11Lad tærten køle af i 10-15 minutter, og vend den så ud på et fad. Hvis du vil servere tærten i tærteformen, tørres denne af, hvorefter tærten føres tilbage i tærteformen.