Tarte Tatin med nektariner

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Tarte Tatin med nektariner
Den klassiske Tarte Tatin bagt med friske nektariner og perfekt til eftermiddagskaffen eller dessert.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3-4 nektariner
  • 450 g butterdej
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær nektariner i halve, og fjern stenene. Læg en halv nektarin til side, og skær resten i kvarte.
  • 2
    Kom sukkeret i en Tarte Tatin tærteform. Alternativt kan du bruge en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
  • 3
    Smelt sukkeret, til det begynder at karamellisere, og tilsæt smørret.
  • 4
    Lad det simre, til det har en karamelagtig konsistens.
  • 5
    Læg den halve nektarin midt på tærteformen med snitfladen opad. Fordel de kvarte nektariner udenom – pres dem godt sammen. De må gerne ligge lidt hen over hinanden.
  • 6
    Lad nektarinerne simre, til de har absorberet lidt af karamellen. Tag tærteformen af varmen.
  • 7
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 8
    Rul butterdejen ud til et låg, der er lidt større end tærteformen.
  • 9
    Læg dejen hen over tærteformen, og pres kanterne godt ned om nektarinerne.
  • 10
    Bag kagen i 25-30 minutter, til bunden er gylden og sprød.
  • 11
    Lad tærten køle af i 10-15 minutter, og vend den så ud på et fad. Hvis du vil servere tærten i tærteformen, tørres denne af, hvorefter tærten føres tilbage i tærteformen.