Ingredienser
- 800 g frossen butterdej, optøet
- Mel, til drysning
- 2 spsk olivenolie
- 40 g smør
- 2 spsk honning
- 2 spsk Dijon-sennep
- 3 spsk rødvinseddike
- 3 kviste rosmarin
- 10-12 store porrer, skåret i 3 cm skiver
- Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
- 60 g parmesanost
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 220 °C. Rul butterdejen ud på en meldrysset overflade, og skær dejen til, så den passer til en Le Creuset 30 cm buffetgryde. Brug låget som størrelsesguide. Læg dejen i køleskabet i 20 minutter.
-
2Sæt gryden over middel varme, og smelt smørret sammen med olivenolie, indtil blandingen skummer. Tilsæt honning, sennep og eddike, og reducer til lav varme. Lad honningen karamellisere lidt. Når honningsmørblandingen bliver medium ravfarvet, sluk for varmen. Fordel rosmarinen i bunden af bradepanden. Fordel porreskiverne over hele gryden. Krydr med salt, og tænd for varmen igen. Karamelliser porrerne, og tjek farven ofte, så de ikke brænder på.
-
3Fjern fra varmen, og riv parmesanen over porrerne. Læg til sidst den afkølede butterdej over som låg, og luk kanterne. Snit et kryds midt på låget, så dampen kan slippe ud, og anbring gryden i den forvarmede ovn. Bag i 30-40 minutter, indtil butterdejen er bagt igennem. Lad tærten køle af i gryden i 5 minutter, før den forsigtigt vendes ud på en tallerken. Nogle af porrerne kan falde ud i gryden, men de skal blot lægges tilbage på tærten. Drys eventuelt med ekstra revet parmesan, og server med en frisk grøn salat.