- Kød
Ingredienser
- 1 spsk. hele korianderfrø, ristet 1 spsk. hele spidskommenfrø, ristet
- 1 stilk citrongræs, skåret i tynde skiver
- Et glas grillede peberfrugter i olie, groft hakkede
- 3 tsk. chilipasta
- 30 g ingefær, revet
- 3 fed hvidløg, groft hakket 2 tsk. gurkemeje
- Et nip havsalt
- 1 lime, skal og saft
- 2 forårsløg, groft hakket (inkl. de grønne ender)
- 2 spsk. kokosolie, smeltet
- 1 spsk. kokosolie
- 1 stort rødløg, i skiver
- 800 g kyllingelår uden skind og ben, i tern
- 1 stor rød peber, i tern
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. ahornsirup
- 2 Kaffir-limeblade
- Et nip havsalt
- 150 g sukkerærter
- Tommelfingerstykke ingefær
- 6 thailandske basilikumblade
- 1 forårsløg
- 1 chili
- Jasminris, se anvisninger på indpakningen
-
Fremgangsmåde
-
1Rist først koriander- og spidskommenfrø på en tør pande over lav til middel varme. Rør rundt jævnligt for at undgå, at krydderierne brænder på, og fjern fra varmen efter 2-3 minutter, når du begynder at kunne lugte aromastofferne, og når de begynder at springe.
-
2Efter frøene er ristet, kan du begynde at lave pastaen. Placer alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem til en glat blanding. Tilsæt en til to spiseskefulde vand, hvis pastaen skal være lidt mere glat og stil til side, til du skal bruge den.
-
3Placer kasserollen over middel varme og opvarm kokosolien, indtil den er smeltet, og tilsæt så løgene og steg forsigtigt i 5 minutter, indtil løgene begynder at blive bløde. Tilsæt kylling i tern og steg, indtil kødet er brunet. Gør dette af flere omgange, hvis nødvendigt.
-
4Tilsæt peberfrugterne i tern efterfulgt af den hjemmelavede karrypasta. Lad det stege 2-3 minutter, rør jævnligt for at sikre, at det ikke brænder på, og at alle ingredienserne bliver dækket. Hældkokosmælken plus en dåse vand i og rør det hele sammen.
-
5Tilsæt ahornsirup og limeskiver og få det til at simre. Lad det simre lidt og reducer i 20-30 minutter, indtil saucen er tyk, og kyllingen er gennemstegt. Tilsæt sukkerærter i de sidste 5 minutter.
-
6Skær lige inden servering tommelfingerstykket ingefær i tændstik-stykker, hak basilikumbladene groft og skær forårsløg og chili i tynde skiver. Drys disse toppings oven på karrypastaen og server jasminris til.