
Denne signatur Thai red curry er livlig i både farver og smag og er fyldt med søde, salte og stærke aromaer, der alle er blødt op med tilsætningen af cremet, kølende kokosmælk. For oplevelsen af ægte, traditionelle aromaer er denne Thaipasta virkelig anstrengelserne værd og giver en lækker, dyb smagsoplevelse.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Til den røde Thaipasta
- 1 spsk. hele korianderfrø, ristet 1 spsk. hele spidskommenfrø, ristet
- 1 stilk citrongræs, skåret i tynde skiver
- Et glas grillede peberfrugter i olie, groft hakkede
- 3 tsk. chilipasta
- 30 g ingefær, revet
- 3 fed hvidløg, groft hakket 2 tsk. gurkemeje
- Et nip havsalt
- 1 lime, skal og saft
- 2 forårsløg, groft hakket (inkl. de grønne ender)
- 2 spsk. kokosolie, smeltet
Til karryen
- 1 spsk. kokosolie
- 1 stort rødløg, i skiver
- 800 g kyllingelår uden skind og ben, i tern
- 1 stor rød peber, i tern
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. ahornsirup
- 2 Kaffir-limeblade
- Et nip havsalt
- 150 g sukkerærter
Servering
- Tommelfingerstykke ingefær
- 6 thailandske basilikumblade
- 1 forårsløg
- 1 chili
- Jasminris, se anvisninger på indpakningen
-
Fremgangsmåde
-
1Rist først koriander- og spidskommenfrø på en tør pande over lav til middel varme. Rør rundt jævnligt for at undgå, at krydderierne brænder på, og fjern fra varmen efter 2-3 minutter, når du begynder at kunne lugte aromastofferne, og når de begynder at springe.
-
2Efter frøene er ristet, kan du begynde at lave pastaen. Placer alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem til en glat blanding. Tilsæt en til to spiseskefulde vand, hvis pastaen skal være lidt mere glat og stil til side, til du skal bruge den.
-
3Placer kasserollen over middel varme og opvarm kokosolien, indtil den er smeltet, og tilsæt så løgene og steg forsigtigt i 5 minutter, indtil løgene begynder at blive bløde. Tilsæt kylling i tern og steg, indtil kødet er brunet. Gør dette af flere omgange, hvis nødvendigt.
-
4Tilsæt peberfrugterne i tern efterfulgt af den hjemmelavede karrypasta. Lad det stege 2-3 minutter, rør jævnligt for at sikre, at det ikke brænder på, og at alle ingredienserne bliver dækket. Hældkokosmælken plus en dåse vand i og rør det hele sammen.
-
5Tilsæt ahornsirup og limeskiver og få det til at simre. Lad det simre lidt og reducer i 20-30 minutter, indtil saucen er tyk, og kyllingen er gennemstegt. Tilsæt sukkerærter i de sidste 5 minutter.
-
6Skær lige inden servering tommelfingerstykket ingefær i tændstik-stykker, hak basilikumbladene groft og skær forårsløg og chili i tynde skiver. Drys disse toppings oven på karrypastaen og server jasminris til.
Kokkens notater:
Har du travlt? Køb en thailandsk rød karrypasta i god kvalitet og start ved trin 2, og så er middagen klar på 20 minutter uden noget bøvl.
Hvis du vil have en vegetarisk variant, kan du skifte kylling ud med søde kartofler eller squash i tern. Tilsæt asiatiske grøntsager sammen med sukkerærter for at lave retten i superstørrelse.
