- Grøntsager
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 2 gulerødder, i tynde strimler
- 1 rød peberfrugt, i strimler
- 1 spsk. tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som indeholder mindre salt)
- 1 tsk. sriracha (asiatisk chilisauce, kan købes i velassorterede supermarkeder)
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 4 spsk. æblecidereddike
- 4 spsk. agavesirup
- 2,5 dl frisk ananas, i tern
- 1 dåse bambusskud, drænet
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. majsstivelse
- 400 g tofu
- 2 forårsløg, kun den grønne del, i tynde skiver
- Kogte ris
- Friske koriander
- Lime, i skiver
-
Fremgangsmåde
-
1Del tofuen på midten
-
2Placér de to stykker side om side imellem 2 skærebrætter med er rent viskestykke imellem
-
3Placer noget tungt ovenpå – evt. en stak bøger eller en støbejernsgryde
-
4Pres tofuen i 30 minutter
-
5Skær tofuen i tern Varm gryden op ved middel varme
-
6Tilsæt lidt olie, løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder
-
7Steg i et par minutter
-
8Tilsæt tamari og sriracha Tilsæt grøntsagsbouillon, æblecidereddike og agavesirup
-
9Bring i kog og lad det simre i 15 minutter
-
10Tilsæt ananas, forårsløg og bambusskud og tofu
-
11Rør majsstivelsen sammen med vandet og rør det i saucen
-
12Lad saucen tykne og smag til med salat og peber
-
13Server med kogte ris, friske koriander og lime