Tofu og grøntsager i sur-sød sauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Tofu og grøntsager i sur-sød sauce
Hvis du er vild med asiatisk mad, burde du prøve tofu i sursød sauce. Retten er nemlig spændende for både smagsløgene og øjnene, og den er oplagt for dig, som gerne vil lave vegetarisk mad. Hovedingrediensen i opskriften er tofu, som er mættende og sundt, da det har et højt indhold af protein. Netop derfor er tofu en god erstatning for kød. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 gulerødder, i tynde strimler
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 spsk. tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som indeholder mindre salt)
  • 1 tsk. sriracha (asiatisk chilisauce, kan købes i velassorterede supermarkeder)
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • 4 spsk. agavesirup
  • 2,5 dl frisk ananas, i tern
  • 1 dåse bambusskud, drænet
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 400 g tofu
  • 2 forårsløg, kun den grønne del, i tynde skiver
Til servering:
  • Kogte ris
  • Friske koriander
  • Lime, i skiver
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Del tofuen på midten
  • 2
    Placér de to stykker side om side imellem 2 skærebrætter med er rent viskestykke imellem
  • 3
    Placer noget tungt ovenpå – evt. en stak bøger eller en støbejernsgryde
  • 4
    Pres tofuen i 30 minutter
  • 5
    Skær tofuen i tern Varm gryden op ved middel varme
  • 6
    Tilsæt lidt olie, løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder
  • 7
    Steg i et par minutter
  • 8
    Tilsæt tamari og sriracha Tilsæt grøntsagsbouillon, æblecidereddike og agavesirup
  • 9
    Bring i kog og lad det simre i 15 minutter
  • 10
    Tilsæt ananas, forårsløg og bambusskud og tofu
  • 11
    Rør majsstivelsen sammen med vandet og rør det i saucen
  • 12
    Lad saucen tykne og smag til med salat og peber
  • 13
    Server med kogte ris, friske koriander og lime