- Mel
Ingredienser
- 5 dl sødmælk
- 1 vaniljestang, skrabet
- 125 g hvedemel
- 250 g sukker
- 3 æggeblommer
- 60 g mørk rom
- Smør eller non-stick-spray til at smøre formen
-
Fremgangsmåde
-
1Bring mælken i kog sammen med vaniljekornene (uden stænger). Dæk til og lad køle af.
-
2Bland mel og sukker i en skål og hæld den afkølede mælk over. Tilføj æggeblommerne og vend med en dejskraber. Tilsæt den mørke rom. Si og sæt på køl i køleskab i 12 til 24 timer.
-
3Den efterfølgende dag tager du blandingen ud af køleskabet 1 time før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform med rigeligt smør, hvorefter du hælder blandingen ned i fordybningerne, så de er fyldt ¾ op.
-
4Forvarm ovnen til 240 °C.
-
5Bag i 10 minutter ved 240 °C og fortsæt derefter bagningen i 60 minutter ved 180 °C.
-
6Tjek farven på cannelé’erne hen mod afslutningen af bagetiden. Hvis de stadigvæk har en lys farve, skal de bages yderligere 5 minutter.
-
7Lad cannelé’erne køle af i formen. Når de er afkølet, kan de tages ud og nydes.
-
8Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.