- Æg
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
- 4 dl blandet juice, fx mango, passionsfrugt og appelsin
- 45 g smør
- 1 lime, saft og skal, fintrevet
- 35 g majsstivelse
- 200 g hvedemel
- 45 g kokosmel
- 100 g smør
- 1 spsk. flormelis
- 2-3 spsk. Vand
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- Skallen af en lime, fintrevet
- 20 g ristede kokoschips
-
Fremgangsmåde
-
1Curd: Kom alle ingredienser i en kasserolle, og lad det smelte sammen over lav varme. Det må ikke koge. Når curden er tyk, hældes den på en kande, som forsegles med husholdningsfilm. Afkøles helt i køleskabet.
-
2Tænd ovnen på 200°C
-
3Mørdej: Kom hvedemel, smør, flormelis og kokosmel i en foodprocessor, og blend til rasp-konsistens. Saml dejen med hænderne, og tilsæt vand efter behov. Pak ind i husholdningsfilm og afkøl i køleskabet i 30 minutter.
-
4Rul den kolde dej ud på et melet bord, og beklæd stegepanden med den. Dejen må gerne hænge lidt ud over siderne, da det vil forhindre, at den trækker sig for meget sammen under bagning.
-
5Prik dejen med en gaffel over det hele, læg et stykke bagepapir over og fyld med ris eller bønner for at forbage. Bag i 10 minutter.
-
6Fjern ris/bønner og bagepapir, og bag videre i 8 minutter. Lad dejen køle lidt af.
-
7Hæld den kolde curd i tærten, og sæt til side, mens du laver marengs.
-
8Marengs: Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt derefter sukker gradvist, mens du pisker. Marengsen skal være fast og blank. Kom marengs i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på curden.
-
9Drys med kokoschips, og bag tærten i ovnen i 15 minutter. Drys med revet limeskal inden servering.