Ultimativ, cremet kyllingesuppe med friske grøntsager

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ultimativ, cremet kyllingesuppe med friske grøntsager
Fyldig og forkælende. Denne cremede kyllinge-grøntsagssuppe passer perfekt sammen med friskbagt brød. Gem evt. rester i fryseren og varm det op, når du mangler lidt mad.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 spsk (30 ml) olivenolie
  • 80 g smør
  • 1 hel frilandskylling
  • 2-3 liter kyllingefond af god kvalitet (og mere til at fylde efter med under tilberedningen)
  • 6 små rødløg, skrællet og snittet
  • 6 fed hvidløg, presset
  • 1 bundt frisk timian
  • 600 g babygulerødder, skrællet og halveret på langs
  • 8 stilke bladselleri med blade, skåret i halve
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 2,4-4,7 dl fløde
  • Mikrogrønt til pynt
  • Sprødt landbrød eller croutoner, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm olivenolien i Le Creusets runde Signature-gryde på 24 cm. Tilsæt kyllingen og lad den brune over medium varme på alle side i 10 minutter. Fjern kyllingen og tilsæt mere olivenolie og smør sammen med løg, hvidløg og krydderurter. Lad det stege i 5 minutter under regelmæssig omrøring.
  • 2
    Tilsæt babygulerod, bladselleri og knap 2,5 dl fond på dette trin for at undgå at evt. smag, der sidder fast i bunden af gryden, brænder på. Lad det simre i 10 minutter og læg så kyllingen tilbage i gryden sammen med nok fond til at dække kyllingen og grøntsagerne helt. Tilsæt lidt mere vand om nødvendigt, afhængig af kyllingens størrelse.
  • 3
    Skru op for varmen og lad det komme i kog. Skru ned for varmen, så det simrer i 1 time. Tilsæt evt. ekstra vand eller fond undervejs. Smag til. Kyllingen skal under hele tilberedningen være dækket af vand for at undgå, at den tørrer ud, og for at få det mest møre og saftige resultat.
  • 4
    Under tilberedningen skimmes evt. fedt, der flyder i overfladen, med en opøser. Når kyllingen er tilberedt, fjernes den fra suppen. Tag skindet af og pluk hele kyllingen. Hæld fløde i suppen og kog den ind, til den tykner let. Tilsæt kyllingen og skru ned for varmen til sagte simren. Smag til.
  • 5
    Pynt med mikrogrønt og server med sprødt landbrød eller croutoner.