Upside-down blommekage

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Upside-down blommekage
Denne kage vil helt sikkert blive en favorit i dit hjem og er en god måde at bruge ekstra blommer på.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 blommer
  • 150 g sukker (gerne finkornet) og yderligere 2 spsk. til at drysse
  • 3 store æg fra fritgående høns
  • 5 ml vaniljepasta
  • 150 g smør
  • 200 g hvid chokolade, hakket
  • 240 g kagemel
  • 7 mlbagepulver
  • 125 ml mælk
  • 5 g timianblade
  • Flødeyoghurt, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
  • 2
    Kom bagepapir i en Le Creuset 24 cm kvadratisk kageform, og spray den med madlavningsspray.
  • 3
    Forbered blommerne ved at halvere dem og fjerne kernerne. Skær dem i halve og derefter i tynde,jævne skiver. Drys 1 spiseskefuld sukker på bunden af formen, og læg blommeskiverne ilige linjer og med lidt overlapning, indtil overfladen er helt dækket. Drys den resterende1 spiseskefuld sukker over blommerne.
  • 4
    Pisk æg, sukker og vanilje sammen til kagedejen, indtil den er lys i farven og tyk. Smeltsmør og chokolade i en mellemstor skål i mikrobølgeovnen i korte intervaller, mens du rører rundt i det efterhver gang for at sikre, at chokoladen ikke brænder på.
  • 5
    Sigt mel og bagepulver sammen. Vend de tørre ingredienser i sukker- og æggeblandingen, så de blandessammen. Tilsæt langsomt smeltet smør og chokolade og derefter mælk og timian. Rør med håndmikseren, til det hele er let blandet.
  • 6
    Hæld kagedejen i formen og bag den i 50-60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Dækden til efter 40 minutter med stanniol for at forhindre, at toppen bliver for brun.
  • 7
    Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en Le Creuset-kølerist, mens den stadig er i formen. Nården er afkølet, vendes den ud og serveres varm med flødeyoghurt.