- Frugt
Ingredienser
- 4 blommer
- 150 g sukker (gerne finkornet) og yderligere 2 spsk. til at drysse
- 3 store æg fra fritgående høns
- 5 ml vaniljepasta
- 150 g smør
- 200 g hvid chokolade, hakket
- 240 g kagemel
- 7 mlbagepulver
- 125 ml mælk
- 5 g timianblade
- Flødeyoghurt, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
-
2Kom bagepapir i en Le Creuset 24 cm kvadratisk kageform, og spray den med madlavningsspray.
-
3Forbered blommerne ved at halvere dem og fjerne kernerne. Skær dem i halve og derefter i tynde,jævne skiver. Drys 1 spiseskefuld sukker på bunden af formen, og læg blommeskiverne ilige linjer og med lidt overlapning, indtil overfladen er helt dækket. Drys den resterende1 spiseskefuld sukker over blommerne.
-
4Pisk æg, sukker og vanilje sammen til kagedejen, indtil den er lys i farven og tyk. Smeltsmør og chokolade i en mellemstor skål i mikrobølgeovnen i korte intervaller, mens du rører rundt i det efterhver gang for at sikre, at chokoladen ikke brænder på.
-
5Sigt mel og bagepulver sammen. Vend de tørre ingredienser i sukker- og æggeblandingen, så de blandessammen. Tilsæt langsomt smeltet smør og chokolade og derefter mælk og timian. Rør med håndmikseren, til det hele er let blandet.
-
6Hæld kagedejen i formen og bag den i 50-60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Dækden til efter 40 minutter med stanniol for at forhindre, at toppen bliver for brun.
-
7Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en Le Creuset-kølerist, mens den stadig er i formen. Nården er afkølet, vendes den ud og serveres varm med flødeyoghurt.