- Fjerkræ
Ingredienser
- 2 små løg
- 4 vagtler, plukkede og uden indvolde
- 2 spsk. olivenolie
- 150 ml vand
- ¾ kanelstang
- 1 knivspids safrantråde
- 1/3 tsk. stødt ingefær
- Salt og peber
- 225 g dadler
- 1 tsk. smør
- 2 tsk. honning
- ½-1 kyllingebouillonterning
- Ristede sesamfrø
-
Fremgangsmåde
-
1Hak løgene fint og halver vagtlerne langs rygsøjlen.
-
2Varm 1 spsk. olivenolie i en tagine og steg vagtlerne på alle sider indtil de er brune. Tag dem derefter ud af taginen og læg dem til side.
-
3Kom endnu 1 spsk. olivenolie i taginen og steg løgene over medium varme de er lysebrune.
-
4Tilsæt 150 ml vand samt kanelstang, safran, ingefær, salt og peber.
-
5Bring saucen i kog, kom vagtlerne tilbage i taginen, læg låget på og varm i 40 minutter over meget svag varme.
-
6Halver dadlerne på langs, fjern stenene og vend dem i taginen sammen med smør og honning. Læg låget på og lad det koge i 15 minutter ved svag varme.
-
7Tag vagtlerne og dadlerne ud af taginen og læg dem på et opvarmet serveringsfad. For at få saucen til at smage af mere, krydres den med kyllingebouillonterning.
-
8Når retten serveres, lægges vagtlerne og dadlerne på en tallerken, hvorefter du hælder saucen over og drysser med sesamfrø.