- Mel
Ingredienser
- 4 æg
- 5 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. vaniljeekstrakt
- 600 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 dl mælk
- 180 g smør
- 100 g blødt smør
- 4 spsk. mælk
- 500 g flormelis
- 1 knsp. salt
- 200 g blåbær (friske)
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180° C.
-
2Opvarm mælken og smørret i en kasserolle til smørret er smeltet. Lad derefter blandingen afkøle.
-
3Pisk æg, sukker, vaniljeekstrakt og kornene fra vaniljestangen sammen i en stor skål til det får en let og luftig konsistens.
-
4Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggeblandingen sammen med den lune mælk- og smørblanding.
-
5Hæld dejen i bradepanden (behøves ikke smøres) og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Brug en tynd træpind eller strikkepind til at tjekke om kagen er gennembagt, inden den tages ud af ovnen.
-
6Når kagen er færdigbagt, tages den ud af formen og afkøles på en bagerist, inden icingen kommes på.
-
7For at lave icingen blandes flormelis og smør i en stor skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed mens mælken tilsættes. Pisk derefter i 5 minutter ved høj hastighed til blandingen er let og luftig. Hvis icingen er for tynd, kan flormelis tilsættes.
-
8Icingen fordeles jævn på den afkølede kage og pyntes med blåbærene inden servering.