Varm chokolade med kastanjer

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Varm chokolade med kastanjer
Den perfekte forkælelse efter middagen. Denne fyldige varme chokolade med lunende kastanjer kræver ganske enkelt at blive nydt langsomt! Nydes med småkager, såsom smørbagt shortbread eller biscotti.
HOVEDINGREDIENSER
  • Nødder og kerner
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 80 g forkogte, ristede kastanjer
  • 3,75 dl sødmælk
  • 1 tsk vaniljepasta
  • Skallen af 1 appelsin
  • 1 kanelstang
  • 2 tsk honning
  • 100 g 70 % mørk chokolade, plus ekstra til servering
  • Flødeskum eller skummet mælk, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak kastanjerne fint og læg dem i en mellemstor Le Creuset-gryde. Tilføj mælk, vaniljepasta, appelsinskal og kanelstang.
  • 2
    Varm mælken op ved medium varme og rør jævnligt. Sluk for varmen og lad mælken trække nogle få minutter. Tilføj chokolade og honning til den varme mælk, og fjern kanelstangen. Bland sammen med en stavblender, til den er jævn og fløjlsblød.
  • 3
    Server varm i Le Creuset 350 ml-krus med flødeskum eller skummet mælk og et rundhåndet drys revet chokolade.