- Grøntsager
Ingredienser
- 200 g frosne ærter
- 1 organisk lime
- 1-2 spsk tahin (sesampasta)
- Valgfrit ½-1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 tsk salt
- Cayennepeber
-
Fremgangsmåde
-
1Hæld kogende vand over ærterne og lad dem stå i et par minutter. Hæld vandet fra og skyl ærterne i koldt vand.
-
2Vask limen grundigt og tør den. Riv derefter skallen på et fint rivejern og pres limen for saft.
-
3Når ærterne er kølet af, purér dem med limesaften og en smule limeskal, tahin, hvidløg og koriander i en foodprocessor eller stavblender. Krydr med salt, cayennepeber, drys med den resterende limeskal og server i en Le Creuset 200 ml ramekin i stentøj.
-
4Kokkens råd: Den veganske dip smager godt med sprøde grøntsagsstave eller som smørepålæg til ærtebruschetta på små ristede skiver ciabattabrød. Du kan udskifte sesampastaen med solsikkekernesmør, cashewnøddesmør, mandel eller jordnøddesmør. I stedet for koriander og lime kan citron og basilikum også fungere fantastisk. Du kan tilberede dippen 1-2 dage i forvejen, og opbevare den i et lufttæt glas (med et lag olivenolie på toppen) i køleskabet.