Vegansk ærtedip

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Vegansk ærtedip
Denne hurtige og nemme dip kan laves op til 2 dage i forvejen og opbevares i køleskabet, indtil den skal serveres. Den er både vegansk og alsidig!
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 200 g frosne ærter
  • 1 organisk lime
  • 1-2 spsk tahin (sesampasta)
  • Valgfrit ½-1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 tsk salt
  • Cayennepeber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hæld kogende vand over ærterne og lad dem stå i et par minutter. Hæld vandet fra og skyl ærterne i koldt vand.
  • 2
    Vask limen grundigt og tør den. Riv derefter skallen på et fint rivejern og pres limen for saft.
  • 3
    Når ærterne er kølet af, purér dem med limesaften og en smule limeskal, tahin, hvidløg og koriander i en foodprocessor eller stavblender. Krydr med salt, cayennepeber, drys med den resterende limeskal og server i en Le Creuset 200 ml ramekin i stentøj.
  • 4
    Kokkens råd: Den veganske dip smager godt med sprøde grøntsagsstave eller som smørepålæg til ærtebruschetta på små ristede skiver ciabattabrød. Du kan udskifte sesampastaen med solsikkekernesmør, cashewnøddesmør, mandel eller jordnøddesmør. I stedet for koriander og lime kan citron og basilikum også fungere fantastisk. Du kan tilberede dippen 1-2 dage i forvejen, og opbevare den i et lufttæt glas (med et lag olivenolie på toppen) i køleskabet.