- Grøntsager
Ingredienser
- 400 g tofu eller tempeh, skåret i mundrette stykker
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stort løg, finthakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 2 stilke bladselleri, skåret i tern
- 2 gulerødder, skåret i tern
- 600 g græskar, fx hokkaido, skåret i tern
- 200 g svampe, fx kantareller eller champignon, skåret i mundrette stykker
- 1 dl rødvin (kan undlades)
- 3 dåser hvide bønner / Butter beans, drænet og skyllet
- 2 tomater, grofthakket
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. frisk salvie, hakket
- 2 spsk. frisk timian, hakket
- 2 spsk. frisk persille
-
Fremgangsmåde
-
1Varm en støbejernsgryde op på komfuret og tilsæt olivenolie.
-
2Steg tofu/tempeh, til det er gyldent på alle sider
-
3Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, gulerod, græskar og salt og peber. Steg videre i et par minutter til løgene er møre.
-
4Tilsæt svampe og vin og lad det stege i et par minutter
-
5Tilsæt bønner, tomater, laurbærblade, salvie, timian og persille og kog op. Hvis retten er for tør, kan du tilsætte lidt vand. Tilbered i yderligere 15 minutter
-
6Smag til med salt og peber og server med brød