Vegansk cassoulet

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vegansk cassoulet
Normalt bliver den klassiske, franske ret, cassoulet, lavet med fjerkræ, men denne udgave indeholder udelukkende lækre og smagfulde grøntsager og tofu. Det betyder at retten er vegansk og derfor yderst klimavenlig. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ren Mat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 400 g tofu eller tempeh, skåret i mundrette stykker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg, finthakket
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stilke bladselleri, skåret i tern
  • 2 gulerødder, skåret i tern
  • 600 g græskar, fx hokkaido, skåret i tern
  • 200 g svampe, fx kantareller eller champignon, skåret i mundrette stykker
  • 1 dl rødvin (kan undlades)
  • 3 dåser hvide bønner / Butter beans, drænet og skyllet
  • 2 tomater, grofthakket
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. frisk salvie, hakket
  • 2 spsk. frisk timian, hakket
  • 2 spsk. frisk persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm en støbejernsgryde op på komfuret og tilsæt olivenolie.
  • 2
    Steg tofu/tempeh, til det er gyldent på alle sider
  • 3
    Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, gulerod, græskar og salt og peber. Steg videre i et par minutter til løgene er møre.
  • 4
    Tilsæt svampe og vin og lad det stege i et par minutter
  • 5
    Tilsæt bønner, tomater, laurbærblade, salvie, timian og persille og kog op. Hvis retten er for tør, kan du tilsætte lidt vand. Tilbered i yderligere 15 minutter
  • 6
    Smag til med salt og peber og server med brød