
Normalt bliver den klassiske, franske ret, cassoulet, lavet med fjerkræ, men denne udgave indeholder udelukkende lækre og smagfulde grøntsager og tofu. Det betyder at retten er vegansk og derfor yderst klimavenlig. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ren Mat.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 400 g tofu eller tempeh, skåret i mundrette stykker
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stort løg, finthakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 2 stilke bladselleri, skåret i tern
- 2 gulerødder, skåret i tern
- 600 g græskar, fx hokkaido, skåret i tern
- 200 g svampe, fx kantareller eller champignon, skåret i mundrette stykker
- 1 dl rødvin (kan undlades)
- 3 dåser hvide bønner / Butter beans, drænet og skyllet
- 2 tomater, grofthakket
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. frisk salvie, hakket
- 2 spsk. frisk timian, hakket
- 2 spsk. frisk persille
-
Fremgangsmåde
-
1Varm en støbejernsgryde op på komfuret og tilsæt olivenolie.
-
2Steg tofu/tempeh, til det er gyldent på alle sider
-
3Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, gulerod, græskar og salt og peber. Steg videre i et par minutter til løgene er møre.
-
4Tilsæt svampe og vin og lad det stege i et par minutter
-
5Tilsæt bønner, tomater, laurbærblade, salvie, timian og persille og kog op. Hvis retten er for tør, kan du tilsætte lidt vand. Tilbered i yderligere 15 minutter
-
6Smag til med salt og peber og server med brød