- Grøntsager
Ingredienser
- 1 håndfuld broccoli, i mindre buketter og dampet
- 1 dl sorte ris, kogte
- 2 dl spidskål, fintsnittet
- 1 gulerødder, i strimler
- ¼ agurk, i skiver
- 1 dl frisk ananas, i skiver
- 2 spsk. bønnespirer
- Kimchi, efter smag (kan købes hos asiatiske købmænd)
- Tang, efter smag (kan købes hos asiatiske købmænd)
- Sesamfrø
- 1 tsk. wasabi paste (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 1 tsk. ristet sesamolie
- 1 spsk. tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som også indeholder mindre salt)
- 1 lime, saften heraf
- 100 g tempeh, i skiver (minder om tofu. Et sojabønneprodukt med højt proteinindhold, og som bruges som erstatning for kød)
- 1 tsk. sriracha (asiatisk chilisauce, kan købes i velassorterede supermarkeder)
- 1 spsk. tamari
- 1 lime, saften heraf
-
Fremgangsmåde
-
1Del broccolien i mindre buketter. Damp broccolien til de er møre og sæt dem til side
-
2Kog risene som anført på pakken. Sæt til side
-
3Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til med salt og peber
-
4Kom dressingen på en flaske eller i en lille kande
-
5Rør limesaft, tamari og srircha sammen, og mariner tempeh skiverne heri i 10 minutter
-
6Sæt tempeh´en på træspyd, og grill dem på grillpanden i 3-4 minutter
-
7Anret alle de rå og tilberedte grøntsager, de kogte ris, ananas, tang og kimchi i en skål
-
8Drys med sesamfrø
-
9Servér med tempeh-spyd og wasabidressing til