- Grøntsager
Ingredienser
- 500 g kartofler – skrællede og i grove tern
- 1 blomkål
- 3 løg
- 6 fed hvidløg
- 1 grøn chili
- 2 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. olie
- 25 g smør
- 1 spsk. stødt gurkemeje
- 1½ spsk. garam masala
- 1½ tsk. stødt korianderfrø
- 3 modne tomater
- 3 dl grøntsagsfond
- 1½ dl fløde
- 100 g cashewnødder
- Mynteblade til anretning
- ¼ agurk
- ½ mango
- 2 spsk. finthakket koriander
- 2 spsk. finthakket mynte
- 3 dl neutral yoghurt
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 tsk. stødt koriander
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Masala
-
2Kartoflerne koges i letsaltet vand, til de er al dente.
-
3Blomkål plukkes i buketter, og løg, hvidløg, chili og ingefær snittes fint.
-
4Kom olie og smør på en sauterpande og sautér løg, chili og ingefær, til løgene er gennemsigtige. Herefter tilsættes de stødte krydderier, som steges, til de kan duftes.
-
5Tilsæt hakkede tomater og fond. Lad det simre i ca. 15 minutter.
-
6Vend derefter fløde, kartofler og blomkål i panden. Lad det nu simre til blomkålene er møre.
-
7Smag til med salt og peber, og top til sidst retten med cashewnødder og mynteblade.
-
8Raita
-
9Hak agurk, mango og urter fint. Vend det sammen med yoghurten. Smag til med ingefær, stødt koriander, salt og peber.