- Ris og korn
Ingredienser
- 1 spsk. jomfruolivenolie 1 stort løg, i tern
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 lille grøn peber, i tern
- 1 lille rød peber, i tern
- 1 spsk. røget paprika
- 1 spsk. tørrede, blandede krydderurter
- 1 spsk. soltørret tomatpuré
- 300 g paella-ris
- 1 l varm grøntsagsbouillon
- Et nip safran
- 1 x 400 g hakkede tomater på dåse
- 140 g frosne ærter
- 100 g frosne grønne bønner
- Havsalt og knust sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1Placer paella-panden på medium varme, tilsæt olien og opvarm forsigtigt. Tilsæt løg og steg i 5 minutter, indtil de begynder at blive bløde, før du tilsætter hvidløg, og steg videre i et minut mere.
-
2Tilsæt peberfrugt i tern på panden, før du drysser paprika og blandede krydderurter på. Lad krydderierne riste i 1-2 minutter, mens du rører uafbrudt, så du sikrer, at de ikke brænder på.
-
3Rør den soltørrede tomatpuré i og derefter risene. Rør godt rundt, så al ris dækkes af krydderiblandingen.
-
4Hæld 800 ml bouillon i, efterfulgt af safran og lidt salt og peber. Tilsæt de hakkede tomater, rør alle ingredienser godt sammen, og lad det så simre i 20 minutter ved medium til lav varme. Rør jævnligt.
-
5Rør de resterende 200 ml bouillon i efter 10 minutter. Tilsæt efter 15 minutters kogetid ærter og grønne bønner til den næsten færdigkogte paella. Når ærterne og bønnerne er tøet op, og risen er mør, men stadig har lidt bid, tages paellaen fra varmen. Smag til efter behov.
-
6Traditionelt lader man en paella stå i 5 minutter, før man serverer den direkte på bordet, så alle kan skovle en portion op!