Vegetarisk Paella

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vegetarisk Paella
Paella er en spansk risret, der oprindeligt stammer fra Valencia. På grund af dens omfattende udbredelse er paella blevet Spaniens bedst kendte nationalret, selvom spaniere ofte især forbinder retten med regionen omkring Valencia. En traditionel paella indeholder kylling, kanin og andre ingredienser fra middelhavsområdet. Her har vi skabt en lækker vegetarisk risret, hvor du så kan tilsætte kød, fisk eller skaldyr, afhængigt af dine egne præferencer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 spsk. jomfruolivenolie 1 stort løg, i tern
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 lille grøn peber, i tern
  • 1 lille rød peber, i tern
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. tørrede, blandede krydderurter
  • 1 spsk. soltørret tomatpuré
  • 300 g paella-ris
  • 1 l varm grøntsagsbouillon
  • Et nip safran
  • 1 x 400 g hakkede tomater på dåse
  • 140 g frosne ærter
  • 100 g frosne grønne bønner
  • Havsalt og knust sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Placer paella-panden på medium varme, tilsæt olien og opvarm forsigtigt. Tilsæt løg og steg i 5 minutter, indtil de begynder at blive bløde, før du tilsætter hvidløg, og steg videre i et minut mere.
  • 2
    Tilsæt peberfrugt i tern på panden, før du drysser paprika og blandede krydderurter på. Lad krydderierne riste i 1-2 minutter, mens du rører uafbrudt, så du sikrer, at de ikke brænder på.
  • 3
    Rør den soltørrede tomatpuré i og derefter risene. Rør godt rundt, så al ris dækkes af krydderiblandingen.
  • 4
    Hæld 800 ml bouillon i, efterfulgt af safran og lidt salt og peber. Tilsæt de hakkede tomater, rør alle ingredienser godt sammen, og lad det så simre i 20 minutter ved medium til lav varme. Rør jævnligt.
  • 5
    Rør de resterende 200 ml bouillon i efter 10 minutter. Tilsæt efter 15 minutters kogetid ærter og grønne bønner til den næsten færdigkogte paella. Når ærterne og bønnerne er tøet op, og risen er mør, men stadig har lidt bid, tages paellaen fra varmen. Smag til efter behov.
  • 6
    Traditionelt lader man en paella stå i 5 minutter, før man serverer den direkte på bordet, så alle kan skovle en portion op!
 
Kokkens notater:
Vil du hellere have en version med fisk, skaldyr eller kød? Tilsæt blandet fisk og/ eller skaldyr i de sidste 10 minutter af kogetiden, eller indtil det er gennemstegt. Hvis du vælger kød som kylling eller kanin, skal det tilsættes panden i trin 2 for først at brune, hvorefter krydderier og ris tilsættes.
 
 
Le Creuset