- Svinekød
Ingredienser
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stilk citrongræs, skåret i skiver
- 3 fed hvidløg, presset
- 500 g hakket svinekød
- 2 spsk. soya
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 tsk. five spice-krydderi
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. tomatpure
- 75 ml creme fraiche 18%
- 75 ml flødeost, naturel
- 75 ml mayonnaise
- 300 g gulerødder, groftrevet
- 150 ml hvidvinseddike
- 75 g sukker
- 2 poser nacho eller tortilla chips
- Et bundt friske koriander, finthakket
- 2 røde chillier
- 6 forårsløg
- 8 syltede chilier
- Chilisauce
-
Fremgangsmåde
-
1Varm panden op ved middel varme med olie og steg skalotteløget
-
2Tilsæt hvidløg og citrongræs og steg kort
-
3Overfør grøntsagerne til en tallerken og sæt til side
-
4Brun svinekødet på panden
-
5Tilsæt soya, fiskesauce, krydderier, sukker, tomatpure og den stegte blanding med skalotteløg
-
6Steg indtil at kødet er karamelliseret
-
7Bland creme fraiche, flødeost og mayonnaise sammen og sæt til side
-
8Varm hvidvinseddike og sukker op i en lille kasserolle op ved middel varme
-
9Når sukkeret er opløst, hældes lagen over de revne gulerødder
-
10Sylt gulerødderne i 10 minutter
-
11Server kød og syltede gulerødder sammen med chips, koriander, chilier, forårsløg og chilisauce