
Denne opskrift er inspireret af en populær, vietnamesisk street food kaldet ”banh mi”, som betyder hvedebrød. Bag navnet gemmer sig en sandwich, der kan have mange variationer, men som altid indeholder krydret kød og syltede gulerødder. Vi har lavet vores eget twist på retten og kombineret de spændende smage med sprøde nachos chips.
HOVEDINGREDIENSER
- Svinekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Dyb stegepande m/hjælpehåndtag Toughened Non-Stick
1.349,00 kr.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stilk citrongræs, skåret i skiver
- 3 fed hvidløg, presset
- 500 g hakket svinekød
- 2 spsk. soya
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 tsk. five spice-krydderi
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. tomatpure
Dressing:
- 75 ml creme fraiche 18%
- 75 ml flødeost, naturel
- 75 ml mayonnaise
Lynsyltede gulerødder:
- 300 g gulerødder, groftrevet
- 150 ml hvidvinseddike
- 75 g sukker
Til servering:
- 2 poser nacho eller tortilla chips
- Et bundt friske koriander, finthakket
- 2 røde chillier
- 6 forårsløg
- 8 syltede chilier
- Chilisauce
-
Fremgangsmåde
-
1Varm panden op ved middel varme med olie og steg skalotteløget
-
2Tilsæt hvidløg og citrongræs og steg kort
-
3Overfør grøntsagerne til en tallerken og sæt til side
-
4Brun svinekødet på panden
-
5Tilsæt soya, fiskesauce, krydderier, sukker, tomatpure og den stegte blanding med skalotteløg
-
6Steg indtil at kødet er karamelliseret
-
7Bland creme fraiche, flødeost og mayonnaise sammen og sæt til side
-
8Varm hvidvinseddike og sukker op i en lille kasserolle op ved middel varme
-
9Når sukkeret er opløst, hældes lagen over de revne gulerødder
-
10Sylt gulerødderne i 10 minutter
-
11Server kød og syltede gulerødder sammen med chips, koriander, chilier, forårsløg og chilisauce