Ingredienser
- 4 briocheboller
- 600 g hakket hjortekød (fx dåvildt, råvildt eller krondyr)
- 1 rødløg, skåret i skiver
- 2 bøffelmozzarella
- Spæde salatblade
- Olivenolie
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 dl solsikkeolie
- 0,5 dl olivenolie
- Saften af en lime
- Salt og peber
- 2 spsk. chipotle i adobo (fås i velassorterede supermarkeder)
-
Fremgangsmåde
-
1Kom æggeblommer, hvidløg og dijonsennep i en skål. Bland de to typer olie sammen, og tilsæt det drypvis, imens du pisker. Når al olien er tilsat, og konsistensen er fast, tilsættes limejuice og chipotle adobo. Smag til med salt og peber, og sæt til side. Se vores TIP nedenfor, hvis mayonnaisen skulle skille.
-
2Varm en grillpande i støbejern op. Del kødet i fire portioner, og form dem til bøffer i den ønskede tykkelse. Krydr med salt og peber, og placer kødet på grillpanden.
-
3Pensl løgskiver med olie, og krydr dem med salt og peber. Placer ligeledes løgskiverne på grillpanden.
-
4Vend bøfferne, når de har en god stegeskorpe, og kom en skive bøffel mozzarella på den stegte side. Lad dem stege videre, indtil de er tilberedt efter din præference, og tag dem af panden.
-
5Rist burgerbollerne kort på grillpanden. Smør dem generøst med chipotlemayo og fyld dem med salat, bøf og grillede løgringe.