Hvilken støbejernsgryde skal du vælge?

Den ikoniske gryde fra Le Creuset, der også er kendt som støbejernsgryden, er et uundværligt redskab i ethvert køkken.

Vores ikoniske udvalg i emaljeret støbejern er skabt med stor ekspertise og kendt for sin upåklagelige performance under madlavning samt evnen til at beholde varme, hvilket betyder, at du kan lave mad ved lav til medium varme for at bevare smagen og ikke mindst for at spare energi !

Den sværeste del er at vælge den rette størrelse, form og farve, men vi har mange tips, der hjælper dig med at finde det perfekte match til din madlavningsstil.

Image without a name
 

Tips til at vælge den rette gryde

Den rette samling af køkkenudstyr kan gøre en kæmpe forskel i et køkken. Og selvom alt køkkengrej passer til forskellige typer opskrifter og madlavningsteknikker, så har hver udformning sin egen fordel.



Mange synes, at en større samling af gryder i forskellige former og størrelser i køkkenet giver mulighed for at finde den rigtige gryde til opskriften. Lad os se på de forskellige grydeudformninger.

 

·  Hvilke grydeformer findes der?

Måske er du i tvivl, om du skal vælge den runde eller den ovale form (eller begge) til dine specifikke behov, og måske er du bare nysgerrig på, hvilke retter du kan lave i din gryde. 


For at gøre det nemt at vælge den perfekte gryde til dine madlavningsbehov, har vi udarbejdet en liste over top-funktioner for hver udformning.

Image without a name
 

Rund gryde

·      Vigtigste funktioner

Denne høje, runde gryde er en alsidig favorit, der kan bruges til alt fra slowcooking og stuvninger til stegning af kød og grøntsager og ikke mindst til brødbagning. 


·      Ideel til

Særligt velegnet til såkaldte gryderetter, der starter på komfuret, bliver færdige i ovnen og stilles direkte på bordet for en nem og elegant servering.


·      Den mest populære størrelse

24 cm (4,2 l) | 4-5 serveringer

KØB NU
Image without a name
 

Oval gryde

·      Vigtigste funktioner

Denne aflange form er god i ovnen, og er ideel til stegning af større udskæringer, der kræver meget plads og luftcirkulation rund om kødet.


·      Ideel til

Bagning af ovalt brød og tilberedning af store portioner.


·      Den mest populære størrelse

31 cm | 6,3 l | 6-8 serveringer

KØB NU
Image without a name
 

Buffetgryde

·      Vigtigste funktioner

En lav kant og en bred bund til bruning og god plads til at vende maden.


·      Ideel til

Udover braisering af kød såsom tværræb og lammeskank, prøv den til pasta og karry-retter, eller til et lækkert focaccia-brød. 


·      Den mest populære størrelse

30 cm | 3,2 l | 4-6 serveringer

KØB NU
 

·  Hvad bør man ellers overveje?

Udover udformningen bør du overveje, hvilken grydestørrelse der matcher dine behov. Hver en størrelse har sin funktion, og for at vælge den rette størrelse for dig bør du overveje, hvilke retter du godt kan lide at lave, og hvor mange personer du laver dem til. Vi tilbyder også gryder i forskellige materialer såsom non-stick og rustfrit stål.

Image without a name
 

Lær om størrelser.

OPDAG MERE
 

Lær om vores materialer.

Læs mere
 

Alsidig - til alle madlavningsstile

Vores gryder kan bruges til at tilberede en lang række af dine yndlingsopskrifter og inspirerer til eksperimenter med ingredienser samt madlavningsteknikker, som du måske ikke har prøvet før. Udforsk hver teknik nedenunder, og opdag nye, lækre opskrifter.

 

Hvorfor vælge Le Creuset?

 

Vores kulinariske ikoner

Find den hårdtarbejdende, holdbare gryde til dit næste køkkeneventyr.