Wraps med citrusflæskesteg og rødkålssalat

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Wraps med citrusflæskesteg og rødkålssalat
Det bedste ved denne opskrift er, at den kan laves på én grillpande. Varmen indkapsler smagen og får det maksimale ud af flæskestegens karamelliserede svær. Serveres bedst med et forfriskende glas kold æblecider.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg flæskesteg, uden ben
  • 15 g havsalt
TIL MARINADEN
  • 1,2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk risvineddike
  • 1,2 dl sojasauce
  • 2 spsk ponzu-sauce
  • 2 fed hvidløg, hakket
TIL SYLTEDE AGURKER
  • ½ agurk, skåret i så tynde skiver som muligt
  • 1,25 dl risvineddike
  • 2 spsk honning
  • Havsalt
TIL TILBEHØRET
  • 1 mellemstor rødkål, skåret i tynde skiver
  • 2 lime, presset
  • 2 spsk sesamolie
  • 400 g pak choi
  • 8 wraps, grillet
  • Olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Brug en meget skarp kniv til at skære sværen af stegen. Fjern så meget af fedtet som muligt. Gnid de 15 g havsalt ind i sværens overside og sæt den på en ovnfad beklædt med bagepapir. Læg endnu et lag bagepapir derover, og sæt endnu et ovnfad oven på, så sværen presses flad. Sæt til side.
  • 2
    Skær stegen ud i 6 til 8 portioner. Det er nemmest først at halvere den på langs og derefter skære den ud og rektangulære portioner fra hver side. Bland appelsinsaft, risvineddike, sojasauce, ponzu og hvidløg sammen i en stor skål. Læg grisekødet i skålen, og vend dem for at dække dem med marinade. Lad marinere i 30 minutter.
  • 3
    Imens kødet marinerer, sætter du ovnen til at forvarme på 200 °C°/180 °C varmluft eller gasmærke 6.
  • 4
    Opvarm en Le Creuset Signature firkantet grillpande på 26 cm over medium varme. Fjern grisekødet fra marinaden og lad overskydende marinade dryppe af, så det ikke brænder på, men husk at gemme resten af marinaden til senere. Når grillpandens overflade er varm, stænker du olivenolie over det marinerede grisekød og griller det i portioner, så grillpanden ikke bliver overfyldt. Varmen skal bevares, så kødet ikke bliver dampet. Grill det, indtil hver side har fået mærker fra grillpladen og en dejlig stegeskorpe. Når al grisekødet er blevet stegt jævnt, tages panden af varmen og al kødet lægges på panden. Sæt den direkte i ovnen for at ovnbage det.
  • 5
    Sæt sværen i ovnen samtidig. Ovnsteg grisekødet i 30 til 40 minutter eller indtil gennemstegt. Når halvdelen af tiden er gået, dryppes kødet med resten af marinaden. Fjern grisekødet fra grillpanden, når det er gennemstegt, og sæt det til side.
  • 6
    Hvis sværen stadigvæk mangler at blive sprød, skal du give det lidt mere, indtil den er gyldenbrun og knasende.
  • 7
    Imens grisekødet er i ovnen, forbereder du tilbehøret. Læg den skiveskårne agurk i en skål med risvineddike, honning og salt. Lad hvile i mindst 30 minutter.
  • 8
    Læg rødkålen, som er skåret i tynde skiver, i en skål med limesaft, sesamolie og et nip havsalt.
  • 9
    Forvarm grillpanden over medium varme. Dæk pak choien med olivenolie og salt, hvorefter du grillsteger den, indtil den får grillmærker. Læg de tørre wraps på grilloverfladen, indtil de får grillmærker.
  • 10
    Server grisekødet med den sprøde svær, rødkålssalat, syltet agurk, pak choi og wraps.