- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 200 g salt
- 3 røde chilier
- 2-4 foreller
- Chilisalt og peber
- 1 citron
- Mange friske urter (her: havesyre, dild og oregano)
- Kødsnor
-
Fremgangsmåde
-
1Chilisalt:
-
2Chili skæres i små tern. Chilitern og salt lægges på en bageplade og tørres i 1 ½ time ved 80-100° C. Det færdige salt skal opbevares tørt.
-
3Forel i urter:
-
4Rens forellerne godt. Sørg for at der ikke sidder blodrester og lignende tilbage.
-
5Krydr dem indvendigt med chilisalt og peber. Fyld dem med halve skiver citron og en smule urter.
-
6Bind en kødsnor rundt om halsen på forellen. Vikl derefter godt med urter rundt om forellen og bind dem fast.
-
7Grill forellerne 5 minutter på hver side. Lad dem trække i 5 minutter før de befries for urter og skindet forsigtigt trækkes til side.
-
8Tip:
-
9Hvis du har andre krydderurter i køkkenet, kan du også lave salt på disse.