- Brød & korn
Ingredienser
- Skal og saften fra 2 pressede citroner
- 240 g hvedemel med lavt glutenindhold
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. fint salt
- 120 g smør ved stuetemperatur
- 200 g sukker (gerne finkornet)
- 3 store æg
- 125 ml citronsaft
- 125 ml mælk
- 50 g pistacienødder, ristede og groft hakkede, plus ekstra til servering
- 150 g sukker
- Saft fra 3 citroner plus saften til kagedejen
- 125 ml vand
- 150 g flormelis
- 30 ml mælk
- Skallen fra 1 citron
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C / 160 °C varmluft
-
2Til citronsiruppen skal du hælde sukkeret og saften fra 3 citroner i en gryde med vand, og bringe det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
-
3Til citronglasuren skal du sigte din flormelis ned i en mellemstor skål, tilsætte mælken langsomt og blande det, indtil du har en glat glasur. Tilsæt skallen fra 1 citron, bland og sæt til side.
-
4Smør en Le Creuset 23cm brødform i støbejern. Sigt mel, bagepulver, natron og salt sammen, og sæt det til side. Kom sukker og citronskal i en skål, og bland skallen ind i sukkeret for at frigive maksimal smag.
-
5Pisk smør, sukker og citronskal sammen med en elektrisk håndmikser, indtil det er luftigt og lyst i farven. Tilføj æggene et ad gangen, og husk at røre godt rundt efter hvert æg er tilføjet for at mikse dem godt ind i blandingen. Tilsæt melblandingen efterfulgt af mælk og citronsaft, og pisk, indtil det er blandet sammen. Til sidst vendes de hakkede pistacienødder i massen.
-
6Hæld dejen i den forberedte brødform, og bag den i 45 minutter, indtil den er let gylden, og der ikke hænger noget fast på et spyd, når det stikkes i. Tag den ud af ovnen, og hæld den afkølede citronsirup over.
-
7Lad den køle helt af, før den fjernes fra brødformen, og drys med citronglasur. Drys ekstra hakkede pistacienødder over, hvis du vil.