Madbrød med røget salt og timian

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Madbrød med røget salt og timian
Et lækkert madbrød med røget salt og timian. Et skønt hjemmebagt brød, som er blødt indeni og har en lækker salt skorpe.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 2 tsk. røget havsalt
  • 2 tsk. timianblade
  • 50 g sukker
  • 10 g tørgær
  • 100 ml mælk
  • 4 store æg plus 1 ekstra til pensling
  • 190 g smør i tern ved stuetemperatur
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hæld melet i skålen på en røremaskine med en dejkrog. Tilsæt salt og timian til den ene side og sukker til den anden. Tilsæt gæren til siden med sukkeret. Pisk de tørre ingredienser sammen.
  • 2
    Opvarm mælken, indtil den er varm at røre ved. Hæld mælken i de tørre ingredienser i mikseren, og miks med dejkrogen, indtil dejen er godt blandet. Med dejkrogen ved middel hastighed tilsættes æggene et efter et, rør godt rundt efter hvert æg, og miks dejen i 10 minutter.
  • 3
    Tilsæt gradvist det blødgjorte smør, et par terninger ad gangen, indtil det er godt blandet. Det tager ca. 8-10 minutter. Skrab siderne af skålen, og læg et viskestykke over skålen. Lad dejen hæve i 1-2 timer, eller indtil den er blevet dobbelt så stor. Sæt dejen i køleskabet og lad den hæve i endnu en time.
  • 4
    Forvarm ovnen til 180 °C / 160 °C varmluft Smør en Le Creuset 23cm brødform i støbejern.
  • 5
    Tag skålen ud af køleskabet, og drys lidt mel ud på din arbejdsflade. Hæld dejen ud på overfladen, og bank den let sammen. Afvej 8 kugler dej, hver på ca. 120 g. Brug en kniv eller dejskraber til at skære. Form til pæne, stramme kugler ved at forme din hånd og rulle kuglerne ud på håndfladen. Læg dem i den forberedte brødform, dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
  • 6
    Pisk et æg med en gaffel, blandt lidt mælk i og pensl dejen med blandingen. Drys med lidt ekstra røget salt og plukket timian. Bag brødet i 30-35 minutter, indtil overfladen er gylden. Tag brødet ud af ovnen, og lad det køle af i 15 minutter. Det serveres bedst varmt med saltet smør.
 
Tip: Dette brød skal laves med en røremaskine, der er udstyret med en dejkrog og ikke i hånden.
 
 
Le Creuset