- Lam
Ingredienser
- 1 finthakket løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 kg lammekød i tern
- 1 tsk. spidskommen
- 1 hel kanelstang
- 1 tsk. hakket ingefær
- 1 tsk. hakket hvidløg
- 1 tsk. tørrede chiliflager eller 1 finthakket grøn chili
- 2 appelsiner, økologiske
- 300 ml lammefond
- 150 g tørrede abrikoser
- 100 g pistacienødder, afskallede
- 1 spsk. olivenolie
- Et par mynteblade
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200° C.
-
2Sauter løgene i 1 spsk. olivenolie i taginens støbejernsbund til de er gennemsigtige, og gem dem til senere.
-
3Brun lammeterningerne på alle sider, og gem dem til senere. Tilføj 1 spsk. olivenolie samt spidskommen, kanel, ingefær, hvidløg og chiliflager, og sauter i 2 minutter.
-
4Kom lammet tilbage i taginens bund med revet skal og saft fra 1 appelsin. Tilsæt herefter lammefond og abrikoser. Skær den resterende appelsin i kvarte og kom i retten.
-
5Læg låget på og placer taginen i den varme ovn i 75 minutter eller til kødet er mørt.
-
6Rist pistacienødderne lige før serveringen i 1 spsk. olivenolie. Lad dem køle af og hak dem groft.
-
7Drys med nødder og mynteblade på retten og server.