- Ris og korn
Ingredienser
- 800 g kyllingelår filet
- 2 dl naturel yoghurt
- 1 spsk. fintrevet hvidløg
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 2 tsk garam marsala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt chili
- 1 tsk salt
- 2 spsk. olie til stegning
- 2 spsk. smør
- 1 løg
- 1½ spsk. fintrevet hvidløg
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1½ tsk garam marsala
- 1½ tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk kanel
- ½ - 1 tsk stødt chili (alt efter ønsket styrke)
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 1 spsk. sukker
- 1 dl vand
- 3 dl fløde
- 1-2 spsk. smør
- ½ citron efter smag
- Salt efter smag
- 1 håndfuld cashewnødder, til servering
- 1 håndfuld frisk koriander, til servering
- Mangochutney, til servering
- 250 g basmatiris
- 3 spsk. smør
- ½ g safran
- 1½ tsk halvsalt
- 4 ½ dl vand
- 350 g hvedemel + ekstra til udrulning
- 1 spsk havsalt
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk olivenolie + til pensling
- 2 ½ dl naturel yoghurt
- 1 spsk. flydende honning
-
Fremgangsmåde
-
1Marinade:
-
2Del kyllingelår fileterne i mindre stykker, ca. 4-5 cm.
-
3Bland yoghurten med fintrevet hvidlæg og ingefær, og resten af krydderierne til marinaden.
-
4Læg kyllingen i marinaden og bland godt.
-
5Lad kyllingen marinere i mindst en time, men gerne natten over (i køleskabet).
-
6Sovs:
-
7Varm smørret i en stor gryde ved medium varme. Lad smørret brune lidt. Skær løg i halvmåner. Svits løget i smørret i et par minutter, til det er blødt og blankt. Tilsæt hvidløg og ingefær. Sauter i yderligere 1-2 minutter.
-
8Tilsæt alle de tørre krydderier. Bland godt sammen. Tilsæt derefter hakkede tomater, sukker og vand. Lad det småsimre i 10 minutter. Hæld alt over i en blender eller brug en stavblender. Blend indtil du får en jævn sovs. Tilsæt fløde og bland det sammen. Sæt sovsen til side.
-
9I samme gryde som du lavede sovsen, tilsætter du en smule olie. Steg kyllingen lidt ad gangen indtil alt kylling er stegt og i gryden. Det gør ikke noget at marinaden brænder lidt på. Når du har stegt alt kyllingen, hælder du resten af marinaden op i gryden, sammen med sovsen.
-
10Kog det forsigtigt op, sæt derefter temperaturen ned og læg låg på. Lad det småsimre i 30 – 45 minutter.
-
11Mens det småkoger, laver du safranris og bløde fladbrød.
-
12Når sovsen har kogt ind, smager du den til med lidt citronsaft og eventuelt salt. Tilsæt en god klat smør og lad den smelte ind i sovsen. Top med lidt ekstra yoghurt, hakkede cashewnødder og friske koriander. Server med safranris, bløde fladbrød og mangochutney.
-
13Safranris:
-
14Skyl risene flere gange under rindende koldt vand, indtil vandet er helt klart. Find en mellemstor gryde med låg. Smelt smørret ved middel til lav varme. Tilsæt safran og steg 1-2 minutter i smørret.
-
15Tilsæt ris, vand og salt til gryden. Læg låg på og kog det op. Skru varmen ned til 1-2, og lad risene småsimre i præcis 12 minutter.
-
16Tag risene af varmen, og lad dem stå med låget på uden at røre dem i 15-20 minutter. Rør rundt i risene med en gaffel.
-
17Bløde fladbrød:
-
18Bland mel, havsalt og bagepulver sammen i en stor bageskål. Tilsæt olivenolie, yoghurt og honning. Rør sammen med en spartel.
-
19Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud af skålen. Ælt dejen i hånden i 5 minutter, eller til den er smidig. Del dejen i fire, og lad dem hvile i 15-20 minutter under et viskestykke.
-
20Rul ud til cirka ½ cm tykt fladt brød. Pensl dem med olivenolie på begge sider. Steg fladbrødene ved middel til høj varme i en pande. De skal blive gyldenbrune og få en flot stegeskorpe på begge sider, cirka 3-4 minutter.
-
21Værsgo!