Butter chicken

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Butter chicken
Lav selv take-away favoritten Butter Chicken med safranris og fladbrød. Opskriften er udviklet af Julie Ilona Balas for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Marinade:
  • 800 g kyllingelår filet
  • 2 dl naturel yoghurt
  • 1 spsk. fintrevet hvidløg
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 2 tsk garam marsala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt chili
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk. olie til stegning
Sovs:
  • 2 spsk. smør
  • 1 løg
  • 1½ spsk. fintrevet hvidløg
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1½ tsk garam marsala
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk kanel
  • ½ - 1 tsk stødt chili (alt efter ønsket styrke)
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl vand
  • 3 dl fløde
  • 1-2 spsk. smør
  • ½ citron efter smag
  • Salt efter smag
  • 1 håndfuld cashewnødder, til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander, til servering
  • Mangochutney, til servering
Safran ris:
  • 250 g basmatiris
  • 3 spsk. smør
  • ½ g safran
  • 1½ tsk halvsalt
  • 4 ½ dl vand
Bløde fladbrød:
  • 350 g hvedemel + ekstra til udrulning
  • 1 spsk havsalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk olivenolie + til pensling
  • 2 ½ dl naturel yoghurt
  • 1 spsk. flydende honning
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Marinade:
  • 2
    Del kyllingelår fileterne i mindre stykker, ca. 4-5 cm.
  • 3
    Bland yoghurten med fintrevet hvidlæg og ingefær, og resten af krydderierne til marinaden.
  • 4
    Læg kyllingen i marinaden og bland godt.
  • 5
    Lad kyllingen marinere i mindst en time, men gerne natten over (i køleskabet).
  • 6
    Sovs:
  • 7
    Varm smørret i en stor gryde ved medium varme. Lad smørret brune lidt. Skær løg i halvmåner. Svits løget i smørret i et par minutter, til det er blødt og blankt. Tilsæt hvidløg og ingefær. Sauter i yderligere 1-2 minutter.
  • 8
    Tilsæt alle de tørre krydderier. Bland godt sammen. Tilsæt derefter hakkede tomater, sukker og vand. Lad det småsimre i 10 minutter. Hæld alt over i en blender eller brug en stavblender. Blend indtil du får en jævn sovs. Tilsæt fløde og bland det sammen. Sæt sovsen til side.
  • 9
    I samme gryde som du lavede sovsen, tilsætter du en smule olie. Steg kyllingen lidt ad gangen indtil alt kylling er stegt og i gryden. Det gør ikke noget at marinaden brænder lidt på. Når du har stegt alt kyllingen, hælder du resten af marinaden op i gryden, sammen med sovsen.
  • 10
    Kog det forsigtigt op, sæt derefter temperaturen ned og læg låg på. Lad det småsimre i 30 – 45 minutter.
  • 11
    Mens det småkoger, laver du safranris og bløde fladbrød.
  • 12
    Når sovsen har kogt ind, smager du den til med lidt citronsaft og eventuelt salt. Tilsæt en god klat smør og lad den smelte ind i sovsen. Top med lidt ekstra yoghurt, hakkede cashewnødder og friske koriander. Server med safranris, bløde fladbrød og mangochutney.
  • 13
    Safranris:
  • 14
    Skyl risene flere gange under rindende koldt vand, indtil vandet er helt klart. Find en mellemstor gryde med låg. Smelt smørret ved middel til lav varme. Tilsæt safran og steg 1-2 minutter i smørret.
  • 15
    Tilsæt ris, vand og salt til gryden. Læg låg på og kog det op. Skru varmen ned til 1-2, og lad risene småsimre i præcis 12 minutter.
  • 16
    Tag risene af varmen, og lad dem stå med låget på uden at røre dem i 15-20 minutter. Rør rundt i risene med en gaffel.
  • 17
    Bløde fladbrød:
  • 18
    Bland mel, havsalt og bagepulver sammen i en stor bageskål. Tilsæt olivenolie, yoghurt og honning. Rør sammen med en spartel.
  • 19
    Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud af skålen. Ælt dejen i hånden i 5 minutter, eller til den er smidig. Del dejen i fire, og lad dem hvile i 15-20 minutter under et viskestykke.
  • 20
    Rul ud til cirka ½ cm tykt fladt brød. Pensl dem med olivenolie på begge sider. Steg fladbrødene ved middel til høj varme i en pande. De skal blive gyldenbrune og få en flot stegeskorpe på begge sider, cirka 3-4 minutter.
  • 21
    Værsgo!