Caprese-salat med stegte ferskner

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Caprese-salat med stegte ferskner
Et twist på den klassiske Caprese. Denne opskrift er den ultimative fejring af sommeringredienser med saftige, søde ristede ferskner, solmodne tomater og cremet mozzarella.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
  • Mælkeprodukter
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 8 modne små ferskner eller 6 mellemstore/store – i halve, kvarte og uden sten.
  • Ekstra jomfruolivenolie, til servering
  • Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
  • 4 store, modne tomater
  • 2 Fior di Latte mozzarella-kugler
  • Friske basilikumblade til pynt
  • Hvid balsamisk eddike, til at dryppe over
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft).
  • 2
    Placer de halve og kvarte ferskner i et firkantet Le Creuset-fad på 26 cm, og drys med olivenolie. Krydr med salt og sort peber. Steg på ovnens øverste hylde i 20 minutter. Tag ud af ovnen, og lad det køle lidt ned.
  • 3
    Skær tomaterne, som du vil, og læg dem på et serveringsfad. Tilsæt krydderier, og drys med olivenolie. Læg de ristede ferskner over. Riv Fior di Latte mozzarella over og drys nogle basilikumblade over; server straks. Dryp med lidt mere olivenolie, hvid balsamicoeddike og lidt krydderier til sidst. Server salaten med et varmt brød til.