- Mælkeprodukter
- Æg
Ingredienser
- 3,75 dl sødmælk
- 3,75 dl fløde
- 3 spsk. smør
- 100 g sukker
- 125 ml vand
- 50 g majsmel
- 6 store æggeblommer
- 2 lime, presset
- 175 g digestive-kiks
- 85 g smeltet smør
-
Fremgangsmåde
-
1Knus kiksene til en fin rasp. Tilsæt det smeltede smør, og bland godt. Udform kiksebunden og siderne i 4 x Le Creuset minigryder. Sæt dem i køleskabet, så de størkner, mens du forbereder cremen.
-
2Kom mælk, fløde, smør og sukker i en gryde, bring det i kog, og fjern det derefter fra varmen.
-
3Kombinér vand og majsmel for at lave en opslæmning, og pisk derefter æggeblommerne i. Pisk majsmel og æggeblandingen i den varme flødeblanding. Tilsæt den varme væske langsomt for at forhindre æggeblandingen i at blive til røræg.
-
4Når det er blandet, skal du sætte varmen til medium og piske kontinuerligt, indtil cremen bliver tykkere. Til sidst piskes limeskallen i. Hæld det i de størknede kiksskaller og lad det afkøle i 3-4 timer, eller indtil det hele har sat sig.