Tærter med lækker limecreme

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Tærter med lækker limecreme
Hvis du leder efter en vidunderligt enkel dessert til sommeren, der sagtens kan forberedes på forhånd, så er disse friske tærter det perfekte valg. Når de er serveret i vores små gryder, har de den helt rigtige størrelse til at tilfredsstille den søde trang om eftermiddagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3,75 dl sødmælk
  • 3,75 dl fløde
  • 3 spsk. smør
  • 100 g sukker
  • 125 ml vand
  • 50 g majsmel
  • 6 store æggeblommer
  • 2 lime, presset
Til kiksbunden:
  • 175 g digestive-kiks
  • 85 g smeltet smør
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Knus kiksene til en fin rasp. Tilsæt det smeltede smør, og bland godt. Udform kiksebunden og siderne i 4 x Le Creuset minigryder. Sæt dem i køleskabet, så de størkner, mens du forbereder cremen.
  • 2
    Kom mælk, fløde, smør og sukker i en gryde, bring det i kog, og fjern det derefter fra varmen.
  • 3
    Kombinér vand og majsmel for at lave en opslæmning, og pisk derefter æggeblommerne i. Pisk majsmel og æggeblandingen i den varme flødeblanding. Tilsæt den varme væske langsomt for at forhindre æggeblandingen i at blive til røræg.
  • 4
    Når det er blandet, skal du sætte varmen til medium og piske kontinuerligt, indtil cremen bliver tykkere. Til sidst piskes limeskallen i. Hæld det i de størknede kiksskaller og lad det afkøle i 3-4 timer, eller indtil det hele har sat sig.