Chipotle laks med mynteyoghurt
SVÆRHEDSGRAD
Middel
Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4
2-4
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
Denne smørstegte laks med frisk mynteyoghurt kombinerer en røget og blød smag. Den er et lækkert alternativ til rødt kød, og så kan den nydes til frokost såvel som aftensmad.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Rektangulær grillplade Toughened Non-Stick
1.329,00 kr.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
TIL CHIPOTLE-KRYDDERIET
- 2 tsk røget chiliflager
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk stødt spidskommen
- 5 g salt
- 5 g cayennepeber
TIL LAKSEN
- 800 g friske laksefileter (4 stk.)
- Olivenolie til at børste laksen med
- Salt til at krydre
TIL KORIANDER- OG MYNTEDRESSING
- 30 g mynte
- 30 g koriander
- 250 ml yoghurt
- Saft fra en halv lime
- Havsalt efter behov
VED SERVERING
- 200 g gule tomater
- Grillede lime
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave chipotle-krydderiet, skal du kombinere alle krydderierne og blande godt. Opbevares i en lufttæt beholder.
-
2Opvarm din Le Creuset Toughened Non-Stick rektangulær grill med lidt olivenolie, og lad panden nå en middel temperatur. Krydr laksefileterne med havsalt og en smule olie. Placer hver filet med skindsiden nedad, og steg indtil skindet selv slipper fra panden – ca. 5 minutter. Skindet skal være sprødt og gyldent.
-
3Ved laksefileterne om. Sluk for panden, så restvarmen kan tilberede dem helt igennem. Tilsæt et drys chipotle-krydderi og pensel med mere olivenolie. Steg i ca. 3 minutter. Fjern fileterne fra panden, og server med grillet lime, friske gule tomater og dressing med koriander og mynte.
-
4Bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med krydderier og limejuice.
Værktøjer til perfektion
Flere af vores yndlingsopskrifter
Find alt fra klassiske retter, smukke kager og eksotiske specialiteter.
OPSKRIFT
Majskolber med pico de gallo
Disse grillede majskolber kombinerer det søde og krydrede, og er den perfekte tilføjelse til din sommermenu.
VI BRUGTE
Kvadratisk grillpande støbejern
OPSKRIFT
Grillet bøf med fladbrød på to ingredienser
Perfekt rød bøf toppet med shawarmasmør for et umami-kick. Serveres med hjemmelavet grillet fladbrød.
VI BRUGTE
Rektangulær grillplade støbejern
OPSKRIFT
Mexican mule med rosmarin og honning
Denne sommerdrink med rosmarin-infuseret honning, der er inspireret af en mexican mule, er velduftende, sød og forfriskende.
VI BRUGTE
Sæt m/ 4 vandglas