Chipotle laks med mynteyoghurt

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Chipotle laks med mynteyoghurt
Denne smørstegte laks med frisk mynteyoghurt kombinerer en røget og blød smag. Den er et lækkert alternativ til rødt kød, og så kan den nydes til frokost såvel som aftensmad.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL CHIPOTLE-KRYDDERIET
  • 2 tsk røget chiliflager
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 5 g salt
  • 5 g cayennepeber
TIL LAKSEN
  • 800 g friske laksefileter (4 stk.)
  • Olivenolie til at børste laksen med
  • Salt til at krydre
TIL KORIANDER- OG MYNTEDRESSING
  • 30 g mynte
  • 30 g koriander
  • 250 ml yoghurt
  • Saft fra en halv lime
  • Havsalt efter behov
VED SERVERING
  • 200 g gule tomater
  • Grillede lime
  • Fremgangsmåde

  • 1
    For at lave chipotle-krydderiet, skal du kombinere alle krydderierne og blande godt. Opbevares i en lufttæt beholder.
  • 2
    Opvarm din Le Creuset Toughened Non-Stick rektangulær grill med lidt olivenolie, og lad panden nå en middel temperatur. Krydr laksefileterne med havsalt og en smule olie. Placer hver filet med skindsiden nedad, og steg indtil skindet selv slipper fra panden – ca. 5 minutter. Skindet skal være sprødt og gyldent.
  • 3
    Ved laksefileterne om. Sluk for panden, så restvarmen kan tilberede dem helt igennem. Tilsæt et drys chipotle-krydderi og pensel med mere olivenolie. Steg i ca. 3 minutter. Fjern fileterne fra panden, og server med grillet lime, friske gule tomater og dressing med koriander og mynte.
  • 4
    Bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med krydderier og limejuice.