Grillet bøf med fladbrød på to ingredienser
SVÆRHEDSGRAD
Middel
Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time
Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time
Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6
4-6
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
Perfekt rød bøf toppet med shawarmasmør for et umami-kick. Serveres med hjemmelavet grillet fladbrød.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
TIL SHAWARMASMØR
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk gurkemeje
- 250 g stuetempereret smør
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk ingefærpulver
- 2 tsk chilipulver
- 1 citron, skrællet
- 5 g havsalt
- 5 g kværnet sort peber
TIL FLADBRØDENE
- 240 g selvhævende mel
- 375 ml yoghurt
- 5 g salt
TIL BØFFERNE
- 4 mørbradbøffer
- Olivenolie, til at børste bøfferne
- Havsalt, til at krydre
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave shawarmasmør skal du opvarme en Le Creuset non-stick stegepande over lav varme og riste spidskommen, paprika og gurkemeje, indtil det dufter. Fjern straks krydderierne fra varmen og overfør dem til en skål for at forhindre dem i at brænde på. Kom det blødgjorte smør i en røreskål, og tilsæt de resterende ingredienser samt de ristede krydderier, bland godt med en spatel indtil smørret er cremet, og krydderierne er godt inkorporeret.
-
2For at lave fladbrødene skal du lægge alle ingredienserne i en stor røreskål og blande dem, indtil der dannes en let klistret dej. Del dejen i 8 kugler, hvis du vil have lidt større brød. Put meget mel på en overflade, og rul hver dejkugle ud i en rustik fladbrødsform med en tykkelse på ca. 4 mm. Opvarm en Le Creuset rektangulær grillplade over medium varme, dryp lidt olivenolie på hvert fladbrød, og grill hver side i 2-4 minutter, indtil det er gyldent og hævet. Børst hvert fladbrød generøst med smørret.
-
3Tip: Disse fladbrød er hurtige og nemme at lave og kræver ingen hævetid. Dejen kan også laves aftenen før og opbevares i køleskabet, tages ud næste dag, bringes til stuetemperatur, rulles og grilles. Krydderier som røget paprika, spidskommen og koriander kan også tilsættes til din fladbrødsdej.
-
4For at lave bøfferne skal du børste bøffen med en smule olivenolie og krydre godt med salt. Brug en tang i rustfrit stål til at placere fedt-siden af bøffen nedad på den varme grill, og lad fedtet blive gyldent og sprødt. Når fedtet er stegt af, skal du stege bøfferne på hver side efter ønske. Fjern dem fra panden, og lad dem hvile. Serveres med grillede fladbrød og grøn tabboulehsalat.
-
5Tip: Tag bøfferne ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning for at få dem til stuetemperatur. Dup bøfferne på et stykke køkkenrulle.
Værktøjer til perfektion
Flere af vores yndlingsopskrifter
Find alt fra klassiske retter, smukke kager og eksotiske specialiteter.
OPSKRIFT
Majskolber med pico de gallo
Disse grillede majskolber kombinerer det søde og krydrede, og er den perfekte tilføjelse til din sommermenu.
VI BRUGTE
Kvadratisk grillpande støbejern
OPSKRIFT
Chipotle laks med mynteyoghurt
Denne smørstegte laks med frisk mynteyoghurt kombinerer en røget og blød smag. Den er et lækkert alternativ til rødt kød, og så kan den nydes til frokost såvel som aftensmad.
VI BRUGTE
Rektangulær grillplade Toughened Non-Stick
OPSKRIFT
Mexican mule med rosmarin og honning
Denne sommerdrink med rosmarin-infuseret honning, der er inspireret af en mexican mule, er velduftende, sød og forfriskende.
VI BRUGTE
Sæt m/ 4 vandglas