- Kød
Ingredienser
- En hel kylling, skåret i 8 stykker (brysterne og lårene deles i to)
- 750 ml mousserende vin
- 1L kyllingebouillon, valgfri
- 225 g røde perleløg, skrællede
- 5 pastinakker, i tern
- 115 g bacon i strimler
- 1 laurbærblad
- 3 kviste frisk timian
- 1 ½ spsk. hakket frisk dild
- 4 spsk. creme fraiche 18 %
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Kom baconen i din Le Creuset Buffetgryde gryde og steg ved middel varme til det er brunet. Hæld fedtet fra og sæt baconen til side.
-
2Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Steg stykkerne af to omgange i gryden – først med skindsiden nedad. Sæt derefter kødet til side.
-
3Kom pastinak og løg i gryden. Rør jævnligt indtil grøntsagerne begynder at brune. Tilsæt den mousserende vin og sørg for at løsne det fastbrændte i bunden af gryden. Det indeholder masser af smag. Hvis du gerne vil have en ret med mere sauce, kan du tilføje 1L kyllingebouillon til den mousserende vin. Tilsæt laurbærblad og timian og bring vinen i kog.
-
4Kom lårstykker og vingerne tilbage i gryden. Læg låg på og sænk temperaturen så det simrer. Tilbered i 1 time. Tilsæt bryststykkerne og bacon. Læg låg på og tilbered i yderligere 40 minutter.
-
5Tag kyllingestykkerne ud af gryden og sæt til side. Fjern laurbærbladet og timian. Bring saucen i kog og reducér den til en passende tykkelse. Sluk for varmen og rør creme fraiche og halvdelen af dilden i. Smag til med salt og peber.
-
6Hæld grøntsagerne og saucen over kyllingen. Pynt med den resterende dill.