- Grøntsager
Ingredienser
- 1 spsk. kokosolie
- 4 små løg (røde eller gule), skrællet og skåret i tern
- 4 cm ingefær, skrællet og revet
- 1,5 kg rosenkål, vasket og halveret + 200 g til pynt
- 2 spsk. karrypulver
- 2 spsk. rød karrypasta, valgfri
- Salt og friskkværnet peber
- 1 liter grøntsags- eller kyllingebouillon
- 400 ml kokosmælk (1 dåse)
- Saften fra en ½ citron
- 1 spsk olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Varm kokosolien i en Le Creuset gryde ved middel varme, og bløddgør løgene i ca. 10 minutter. Sørg for ikke at lade dem brune. Tilsæt ingefær, rosenkål, karrypulver og rød karrypasta (kan fravælges), og steg i 1 minut. Smag derefter til med salt og peber, inden du hælder den varme bouillon i.
-
2Bring det hele i kog, og lad det koge med låget på i ca. 10 minutter. Tilsæt kokosmælken, og tilbered ved middel varme i 20 minutter, eller indtil rosenkålene er bløde.
-
3Blend det, indtil det har en blød konsistens, og tilsæt saften fra en halv citron.
-
4For at lave pynten skal du fjerne bladene fra rosenkålene, placere dem på en bakke, drysse dem med olivenolie og krydre med salt og peber. Bag dem ved 200 °C i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Spred de bagte rosenkål over suppen inden servering.