Suppe med rosenkål

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Suppe med rosenkål
Den perfekte vintersuppe fuld af smag og næring.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 spsk. kokosolie
  • 4 små løg (røde eller gule), skrællet og skåret i tern
  • 4 cm ingefær, skrællet og revet
  • 1,5 kg rosenkål, vasket og halveret + 200 g til pynt
  • 2 spsk. karrypulver
  • 2 spsk. rød karrypasta, valgfri
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 liter grøntsags- eller kyllingebouillon
  • 400 ml kokosmælk (1 dåse)
  • Saften fra en ½ citron
  • 1 spsk olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm kokosolien i en Le Creuset gryde ved middel varme, og bløddgør løgene i ca. 10 minutter. Sørg for ikke at lade dem brune. Tilsæt ingefær, rosenkål, karrypulver og rød karrypasta (kan fravælges), og steg i 1 minut. Smag derefter til med salt og peber, inden du hælder den varme bouillon i.
  • 2
    Bring det hele i kog, og lad det koge med låget på i ca. 10 minutter. Tilsæt kokosmælken, og tilbered ved middel varme i 20 minutter, eller indtil rosenkålene er bløde.
  • 3
    Blend det, indtil det har en blød konsistens, og tilsæt saften fra en halv citron.
  • 4
    For at lave pynten skal du fjerne bladene fra rosenkålene, placere dem på en bakke, drysse dem med olivenolie og krydre med salt og peber. Bag dem ved 200 °C i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Spred de bagte rosenkål over suppen inden servering.