Grydebrød med frø

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grydebrød med frø
Perfekt til at dyppe i suppe eller servere med et udvalg af oste.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 300-400 ml lunkent vand
  • 20 g frisk gær eller 6 g tørgær
  • 1 spsk. salt
  • 200 g blandede frø (hørfrø, solsikke, valmue, sesam)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland 150 g af de blandede frø med melet i en røremaskine udstyret med en dejkrog. Tilsæt derefter vand, salt og gær. Tilsæt vandet gradvist, mens røremaskinen er i gang. Ælt indtil der dannes en blød dej – tilsæt en anelse mere vand, hvis det er nødvendigt.
  • 2
    Læg kuglen af dej i en skål, og dæk den med et fugtigt håndklæde. Lad den stå på et varmt sted, indtil den er fordoblet i størrelsen. Tag dejen ud af skålen, og anbring den på en melet overflade. Ælt og form dejen til en kugle.
  • 3
    Smør din Le Creuset gryde let med olie, og placer forsigtigt dejen i. Pensl dejens overflade med olie, og hæld de resterende frø udover. Brug en skarp kniv til at lave et kryds på toppen.
  • 4
    Dæk dejen med dit grydelåg, og lad den hæve igen et varmt sted i 1 time. Forvarm ovnen til 200°C
  • 5
    Anbring din gryde i ovnen, og bag i 30 til 40 minutter, indtil brødet er gyldenbrunt. Læg brødet på en rist til afkøling.
  • 6
    Nyd med et udvalg af gedeost ledsaget af valnødder, tørrede abrikoser, dadler og græskarfrø.