- Mel
Ingredienser
- 500 g mel
- 300-400 ml lunkent vand
- 20 g frisk gær eller 6 g tørgær
- 1 spsk. salt
- 200 g blandede frø (hørfrø, solsikke, valmue, sesam)
-
Fremgangsmåde
-
1Bland 150 g af de blandede frø med melet i en røremaskine udstyret med en dejkrog. Tilsæt derefter vand, salt og gær. Tilsæt vandet gradvist, mens røremaskinen er i gang. Ælt indtil der dannes en blød dej – tilsæt en anelse mere vand, hvis det er nødvendigt.
-
2Læg kuglen af dej i en skål, og dæk den med et fugtigt håndklæde. Lad den stå på et varmt sted, indtil den er fordoblet i størrelsen. Tag dejen ud af skålen, og anbring den på en melet overflade. Ælt og form dejen til en kugle.
-
3Smør din Le Creuset gryde let med olie, og placer forsigtigt dejen i. Pensl dejens overflade med olie, og hæld de resterende frø udover. Brug en skarp kniv til at lave et kryds på toppen.
-
4Dæk dejen med dit grydelåg, og lad den hæve igen et varmt sted i 1 time. Forvarm ovnen til 200°C
-
5Anbring din gryde i ovnen, og bag i 30 til 40 minutter, indtil brødet er gyldenbrunt. Læg brødet på en rist til afkøling.
-
6Nyd med et udvalg af gedeost ledsaget af valnødder, tørrede abrikoser, dadler og græskarfrø.