- Grøntsager
Ingredienser
- 1 løg, hakket
- 15 ml olivenolie
- 600 g courgetter, hakkede
- 350g Gournay-ost (blød flødeost med smag af hvidløg og urter)
- 5 dl hønsefond
- 1⁄4 ciabattabrød, revet i små stykker
- 4 fed hvidløg med skræl, groft knuste
- 15 ml olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1I en Le Creuset 18 cm sauterpande i 3-ply rustfrit stål sauteres løgene i olivenolie, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt courgetterne, og steg dem ved middel varme i 5 minutter. Rør flødeosten i, og lad den smelte. Når flødeosten er smeltet, hældes hønsebouillonen i - lad det simre i 10 minutter. Krydr med salt og peber.
-
2Purér suppen til en glat, cremet konsistens med en håndholdt blender. Opvarm en Le Creuset-grillpande, og grill squashbåndene. Sæt til side.
-
3Forvarm ovnen til 200 °C for at lave croutoner. Bland ciabattastykkerne med hvidløg, olivenolie og krydderier i en stor skål. Fordel dem på en bageplade, og bag dem i 10-15 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Lad det køle af.
-
4Kom den cremede suppe i skålene, og pynt med masser af grillede courgettebånd og sprøde croutoner.