Sådan bruges køkkenudstyr i rustfrit stål
Vores kollektioner Classic i trelags- rustfrit stål og Signature i trelags- rustfrit stål er perfekte til daglig madlavning og omfatter en bred vifte af former og størrelser. Produkter i rustfrit stål er uundværlige for din kollektion af køkkengrej. Du kan regne med disse alsidige gryder og pander for deres evne til at varme hurtigt op og lede varmen effektivt for at sikre perfekt svitsning. Køkkengrej i rustfrit stål er ekstremt holdbart og kan forenkle madlavningen i hverdagen, da det kan modstå højere temperaturer uden at brænde.
Læs videre for at blive klogere på fordelene ved denne kollektion, og se hvorfor gryder og pander i trelags- rustfrit stål bør være en fast bestanddel i din samling af køkkenudstyr.
Trelags- rustfrit stål, trin for trin
Vores køkkengrej i trelags- rustfrit stål er designet med fokus på ydeevne for at hjælpe dig med enhver kulinarisk udfordring. Følg de nemme trin nedenfor for at komme i gang, og se disse madlavningsteknikker for at få yderligere knowhow og inspiration.
Før produktet tages i brug
Fjern alle etiketter og emballage, vask panderne i varmt sæbevand, skyl og tør grundigt af - så er du klar til at lave mad. Dette kogegrejsmateriale behøver ikke at brændes ind hverken før eller efter brug.
Den rigtige varmeindstilling
Vores køkkengrej i trelags- rustfrit stål er velegnet til alle komfurtyper, herunder induktion, og ikke mindst til ovnen. Det varmer hurtigt op, så brug lav til medium varme.
Test temperaturen
Brug vanddråbetesten. Hvis kolde vanddråber øjeblikkeligt fordamper fra overfladen, er dit køkkengrej klar til brug.
Retningslinjer for madlavning
Når du laver mad i en pande uden belægning, skal du bruge tilstrækkeligt med olie eller fedt til at dække bunden. Lad aldrig fedtet blive rygende varmt.
I spørger, vi svarer. Læs vores nyttige FAQ for at komme godt i gang med at bruge rustfrit stål til madlavning.
Fordele og vigtige funktioner
Trelags- rustfrit stål er skabt til at holde hele livet og kan bruges dagligt. Her er nogle af de funktioner og fordele, vi bedst kan lide ved den populære kollektion af køkkengrej.
3-lagskonstruktion
Trelagskonstruktionen fra bund til kant gør denne kollektion af køkkengrej til den hurtigste inden for opvarmning. Dens hurtigt reagerende aluminiumskerne (indkapslet mellem to lag af rustfrit stål for at undgå kontakt med fødevarer) giver en ensartet varme og jævn tilberedning. Ydersiden er fremstillet af 18/10-rustfrit stål, hvilket gør den velegnet til induktionskomfurer.
Forskellige muligheder for indersiden
For den ultimative alsidighed tilbyder vi produkter med eller uden overfladebelægning på indersiden. Overflader uden belægning er ideelle til svitsning og karamellisering, mens non-stick-overflader, der nemt slipper maden, er et godt valg til madlavning uden meget fedt.
Komfortable, sikre håndtag
Både de lange sidehåndtag og hjælpehåndtagene med nemt greb er ovnsikre op til 260 °C og designet med fokus på komfort, balance og kontrol. Når produktet bruges på kogesektionen, behøver du ikke en grydelap, da det lange, hule håndtag forbliver køligt.
Tætsiddende låg
Kollektionen Classic i trelags- rustfrit stål har elegante låg med store løkkehåndtag for nemme løft, selv når du bruger grydelapper. Signature-kollektionens låg har stålknopper og vores ikoniske prægning med de tre ringe. Begge lågtyper bidrager til et minimalt væsketab under madlavningen.
Kapacitetsmarkører
Udvalgte produkter som dybe gryder har praktiske indgraverede kapacitetsmarkører, som hjælper med at spare tid både under forberedelse og madlavning.
Betryggende livstidsgaranti
Vores kollektioner i trelags- rustfrit stål er designet med holdbarhed for øje. Ved korrekt brug og pleje vil de levere lækre måltider hele livet, dag for dag.
Få inspiration til madlavning
Prøv nogle af vores yndlingsopskrifter til madlavning med køkkengrej i rustfrit stål.
Oplev vores kollektion
FAQ om rustfrit stål: Besvarelse af jeres spørgsmål
#1. Kan rustfrit stål komme i ovnen?
Vores køkkengrej i rustfrit stål er ovnfast op til 260 °C og kan bruges i alle konventionelle ovne.
#2. Kan man bruge rustfrit stål til stegning?
Køkkengrej i rustfrit stål uden belægning er ideelt til pandestegning og svitsning. På grund af den hurtigt reagerende aluminiumskerne udmærker det sig særligt ved svitsning af kød, fjerkræ og skaldyr ved højere temperaturer.
Nr. 3. Kan maden brænde fast på overfladen?
For at forhindre maden i at brænde fast, skal du altid bruge lav til medium varme og undgå overophedning under madlavningen. Sørg for at dække bunden af rustfri stålpander uden belægning med olie eller fedt. Hvis du steger kød, kan det i starten virke som, at det “brænder fast” til panden, men kødet vil slippe, når det er perfekt svitset. Er der stegerester på panden, kan du nemt fjerne dem ved at deglacere panden og samtidig tilberede en lækker sauce.
Non-stick-pander kan bruges med lidt eller ingen olie/fedt takket være deres fremragende evne til at slippe fødevarer.
#4. Skal rustfrit stål brændes ind?
Lav en naturlig non-stick-belægning på indersiden af rustfri stålpander, før du tager dem i brug, og gentag, hvis de kommer i opvaskemaskinen. Gnid noget madolie ind i pandens overflade, indtil der dannes en film. Opvarm panden i to minutter over medium varme, afkøl og skyl derefter med varmt vand. Tør grundigt af.
Nr. 5. Hvordan vedligeholder man rustfrit stål?
Selvom det tåler opvaskemaskine, anbefaler vi håndvask, da det er mere skånsomt end skrappe opvaskemidler. Lad det køle af, og vask det i varmt sæbevand ved hjælp af en blød nylonbørste eller klud. Find flere tips på vores side om, hvordan man rengør køkkengrej i rustfrit stål.
Køkkengrej i rustfrit stål er kendt for sin alsidighed og hurtige, ensartede varmeledning – det er et fantastisk sted at starte din Le Creuset-kollektion. Tag dig tid til at lære, hvordan du bedst bruger dette førsteklasses materiale, da det vil gøre hele forskellen, når du begynder at lave mad med det.
Se mere
Se vores tips til rengøring, brug, madlavningsteknikker og meget mere for at få det bedste ud af dit køkkengrej i trelags- rustfrit stål.