Kylling braiseret i mousserende vin

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kylling braiseret i mousserende vin
HOVEDINGREDIENSER
  • Kylling
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 hel kylling på 2,5 kg
  • 2 tsk. salt, delt
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 1 bundt timian, delt
  • 1 bundt salvie, opdelt
  • 2 citroner, halverede
  • 1 appelsin, halveret
  • 60 ml klaret smør eller ghee
  • 1 løg, skåret i skiver
  • 2 stilke selleri, store skiver
  • 2 gulerødder, store skiver
  • 2 dl champagne eller Prosecco
  • Ekstra salt og peber efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Dup kyllingen og krydr den derefter hele vejen med 1½ teskefuld salt og peber. Fyld kyllingen med 1 citron og en halv appelsin. Klem saften fra de resterende citroner og appelsin, og reserver. Tilsæt en halv flok timian og salvie til indersiden af kyllingen. Brug madsnor, bind benene sammen, og læg vingerne bag brysterne, så den tilberedes jævnt.
  • 2
    Forvarm ovnen til 200 grader. I gryden opvarmes 1. spsk. smør. Tilsæt løg, selleri og gulerødder og ½ teskefuld salt. Sautér, indtil grøntsagerne begynder at blive blød, ca. 5-6 minutter. Tilsæt champagne og citrussaft for at deglaze gryden. Læg den tilberedte kylling oven på grøntsagerne, og læg den i ovnen.
  • 3
    Steg i 15-20 minutter, indtil kyllingen begynder at brune. Reducér varmen til 175 grader, og fortsæt tilberedningen i ca. 1⁄2 time, mens du hælder smør over kyllingen hvert 15.-20. minut. Kontrollér kyllingens temperatur med et kødtermometer. Kyllingen er færdig, når den er mindst 74 grader, når den testes mellem låret og det nederste bryst. Lad kyllingen hvile i 15-20 minutter, før den skæres og serveres. Server kyllingen med grydesaucen, og pynt med resterende urter.