
HOVEDINGREDIENSER
- Kylling
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 4 kyllingebryster fra fritgående kyllinger, halveret (kyllingelår kan også bruges)
- 2 spsk. smør
- Olivenolie
- 300 g portobellosvampe i skiver
- 4 skalotteløg, skrællede og skåret i tynde skiver
- Skallen fra 1 citron
- 2 store kviste timian
- 350 ml hønsefond
- 100 ml hvidvin eller 50 ml hvidvinseddike blandet med 50 ml vand
- 500 ml creme fraiche
- 1 spsk. smør
- 2 fed hvidløg, hakket
- Bredbladet persille til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Dup kyllingen tør med et papirhåndklæde og krydr med salt. Opvarm en Le Creuset 24 cm gryde ved middel varme, og drys med olivenolie. Når det er varmt, skal du svitse alle kyllingestykkerne i portioner, indtil de er gyldne, men ikke helt tilberedte. Tilsæt halvdelen af smørret, og smør kyllingen i det smeltede skumsmør. Tag dem af panden, og læg dem til side.
-
2Tilsæt det resterende smør. Når det er smeltet og skummende, sauteres skalotteløgene, indtil de er bløde. Tilsæt hvidløg og sautér, indtil det er duftende. Fjern skalotteløg og hvidløg fra panden. Tilsæt svampene og sautér, indtil de er gyldne.
-
3Læg skalotteløg og hvidløg tilbage på panden, og tilsæt citronskal og timian. Kog panden af med hvidvin eller hvidvinseddike. Reduceres med halvdelen. Tilføj krydderier og fond og reducer med en tredjedel.
-
4Tilsæt creme fraiche i gryden, og rør godt for at indarbejde den. Smag til, og tilsæt de svitsede kyllingebryster i saucen. Sæt låget på gryden, og lad det simre ved meget lav varme, indtil kyllingen er kogt i 5-8 minutter. Serveres med cremet kartoffelmos og hakket persille eller frisk timian.