Oksehalegryde

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Oksehalegryde
Langtidssteg oksehalerne i en støbejernsgryde med rødvin og tilsæt masser af grønt. Så har du opskriften på en simpel, men utroligt velsmagende og mør simreret. Server med fuldfed kartoffelmos til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 ½ kg oksehaler skåret i mindre stykker
  • 200 g bacon i grove tern
  • 4 spsk. hvedemel
  • Olie til stegning
  • 4 gulerødder
  • 4 løg
  • 5 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 flaske rødvin
  • 8 dl oksefond
  • 20 peberkorn
  • Bundt af 3 laurbær-, timian- og persillestilke.
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Vend stykker af oksehale og bacon i mel og brun det godt af i olie i en stegegryde, og tag det efterfølgende op af gryden igen.
  • 2
    Kom grove tern af gulerødder, løg, bladselleri og hvidløg i gryden og steg det en smule.
  • 3
    Kom tomatpuréen på og steg godt igennem.
  • 4
    Kom oksehalerne tilbage i gryden og tilføj rødvin. Bring det i kog og lad det koge ca. 15 minutter uden låg.
  • 5
    Herefter kommes fond, peberkorn og urterne i gryden. Bring det hele i kog igen og fjern skummet løbende. Læg nu låg på gryden og lad det simre i cirka 2 ½ time til kødet er mørt og smag til med salt.
  • 6
    Server gryderetten med en fuldfed kartoffelmos med masser af urter.
 
Tip
Reducer eventuelt din sauce uden låg, hvis du gerne vil have en kraftigere sauce.
 
 
Le Creuset