- Oksekød
Ingredienser
- 1 ½ kg oksehaler skåret i mindre stykker
- 200 g bacon i grove tern
- 4 spsk. hvedemel
- Olie til stegning
- 4 gulerødder
- 4 løg
- 5 stængler bladselleri
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 flaske rødvin
- 8 dl oksefond
- 20 peberkorn
- Bundt af 3 laurbær-, timian- og persillestilke.
-
Fremgangsmåde
-
1Vend stykker af oksehale og bacon i mel og brun det godt af i olie i en stegegryde, og tag det efterfølgende op af gryden igen.
-
2Kom grove tern af gulerødder, løg, bladselleri og hvidløg i gryden og steg det en smule.
-
3Kom tomatpuréen på og steg godt igennem.
-
4Kom oksehalerne tilbage i gryden og tilføj rødvin. Bring det i kog og lad det koge ca. 15 minutter uden låg.
-
5Herefter kommes fond, peberkorn og urterne i gryden. Bring det hele i kog igen og fjern skummet løbende. Læg nu låg på gryden og lad det simre i cirka 2 ½ time til kødet er mørt og smag til med salt.
-
6Server gryderetten med en fuldfed kartoffelmos med masser af urter.