- Grøntsager
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 3 kviste timian
- 1 liter hønsebouillon eller vand
- ½ dl piskefløde
- Havsalt og friskkværnet peber
- 100 g bacon
- Bredbladet persille
- 4 kammuslinger (kan udelades)
- 1 rødt æble (kan udelades)
- Eventuel trøffelolie
-
Fremgangsmåde
-
1Skræl jordskokker, pil løg og hvidløg, og skær det hele i grove tern.
-
2Sauter jordskokkerne ved middelvarme i et par minutter sammen med olivenolie, løg, hvidløg og timiankviste.
-
3Tilsæt vand eller hønsebouillon, og kog suppen i 10-15 minutter, til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og lad suppen simre yderligere et par minutter.
-
4Rist bacon på en pande, og steg derefter kammuslingerne 1-2 minutter på hver side. Hak persille samt bacon, og skær æblet i små tern.
-
5Tag suppen af varmen, hæld den i en skål og blend den med en stavblender. Smag til med salt og peber.
-
6Suppen anrettes i en suppeskål. Garner med finthakket persille og stegt kammusling. Drys med ristet bacon. Afslut eventuelt med friske æbletern og lidt trøffelolie.
-
7Server med et godt stykke brød.