- Svinekød
Ingredienser
- 1,2-1,5 kg svinebov, fjern ben og skind
- 350 g bacon, skåret i tern
- 2 porrer, halveret og skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, finthakket
- v2 laurbærblade
- 2-3 kviste rosmarin
- 2-3 kviste timian
- 2 spsk. hvedemel
- 4,5 dl lys øl, fx weissbier
- 4,5 dl svine-, hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g champignon, skåret i tykke skiver
- 2 dl fløde
- Salt og peber, efter smag
- Finthakket persille, efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 150 °C
-
2Sæt den ovale gryde på komfuret, og varm den op ved middel varme. Tilsæt olie og bacon, og brun det af. Når du steger bacon ved middel varme, tillader du fedtet at smeltet fra, uden at det branker. Tag baconen ud af gryden, men lad det smagfulde fedt blive tilbage. Sæt baconen til side.
-
3Krydr svineboven med salt og peber, og steg den i gryden. Sørg for at alle siderne får farve. Tag svineboven ud af gryden og sæt til side.
-
4Kom porrer, hvidløg og krydderurter i gryden, og steg det hele i cirka 10 minutter, til porrerne har taget farve. Drys med mel og lad det stege af i et par minutter. Hæld øl og bouillon ved, og lad væsken koge op.
-
5Læg svineboven og bacon tilbage i gryden, læg låg på og sæt den i ovnen. Lad svineboven tilberede i 2 timer.
-
6Imens varmes en stegepande op ved middel varme. Smelt smørret heri, tilsæt champignoner og krydr med salt og peber. Steg til de har fået god farve, og sæt til side.
-
7Når svineboven er færdig, tilsæt de stegte champignoner og fløde, og rør godt rundt. Sæt gryden tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter, uden låg.
-
8Rør persille i og smag til med salt og peber inden servering. Servér eventuelt med en grøn salat og et godt brød eller med kartoffelmos.