Svinebov med porrer, champignoner og flødesauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Svinebov med porrer, champignoner og flødesauce
Denne fantastiske, langtidsstegte ret er perfekt til weekenden, hvor du har ekstra tid til at kredse om madlavningen. Retten er nem at forberede og skal bare hygge sig i ovnen, så der er masser af tid til at holde fri. Svineboven, der bliver utrolig mør efter 2 timer i ovnen, får selskab af en lækker flødesauce med porrer, bacon og champignoner – ægte hyggemad!
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,2-1,5 kg svinebov, fjern ben og skind
  • 350 g bacon, skåret i tern
  • 2 porrer, halveret og skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • v2 laurbærblade
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 2-3 kviste timian
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4,5 dl lys øl, fx weissbier
  • 4,5 dl svine-, hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g champignon, skåret i tykke skiver
  • 2 dl fløde
  • Salt og peber, efter smag
  • Finthakket persille, efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 150 °C
  • 2
    Sæt den ovale gryde på komfuret, og varm den op ved middel varme. Tilsæt olie og bacon, og brun det af. Når du steger bacon ved middel varme, tillader du fedtet at smeltet fra, uden at det branker. Tag baconen ud af gryden, men lad det smagfulde fedt blive tilbage. Sæt baconen til side.
  • 3
    Krydr svineboven med salt og peber, og steg den i gryden. Sørg for at alle siderne får farve. Tag svineboven ud af gryden og sæt til side.
  • 4
    Kom porrer, hvidløg og krydderurter i gryden, og steg det hele i cirka 10 minutter, til porrerne har taget farve. Drys med mel og lad det stege af i et par minutter. Hæld øl og bouillon ved, og lad væsken koge op.
  • 5
    Læg svineboven og bacon tilbage i gryden, læg låg på og sæt den i ovnen. Lad svineboven tilberede i 2 timer.
  • 6
    Imens varmes en stegepande op ved middel varme. Smelt smørret heri, tilsæt champignoner og krydr med salt og peber. Steg til de har fået god farve, og sæt til side.
  • 7
    Når svineboven er færdig, tilsæt de stegte champignoner og fløde, og rør godt rundt. Sæt gryden tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter, uden låg.
  • 8
    Rør persille i og smag til med salt og peber inden servering. Servér eventuelt med en grøn salat og et godt brød eller med kartoffelmos.